Thorir fastholder Mørk-kritikken: – Jeg gir korreksjon når det trengs

Landslagssjef Thorir Hergeirsson hevder han prøver å nyansere bildet av kampen når han kritiserer Nora Mørk etter å ha scoret elleve mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norges kvartfinale mot Russland på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 20.00 onsdag kveld. Kampstart kl. 20.30.

Se hvordan Norge slo Spania øverst!

Thorir Hergeirsson måtte tåle reaksjoner fra TV 2s eksperter etter å ha kritisert Nora Mørk for innsatsen i åttendedelsfinalen mot Spania, til tross for at Györ-stjernen scoret hele elleve mål.

Landslagssjefen angrer ikke på kritikken.

– Jeg vil ikke kalle det et stikk, men det er mitt forsøk på å nyansere bildet av kampen. Jeg snakker mye med spillerne og gir både korreksjon og bekreftelse og ros. Det gjelder Nora også, sier Hergeirsson til TV 2.

– Både de etablerte og de ferske får støtte og korreksjon når det trengs. Det er min iver etter å nyansere bildet, for i mitt hodet er det flere matchvinnere enn Nora. Hun var god og viktig, særlig i andre omgang, og vi har en god tone og kan snakke samen. Vi pleier å være ærlige med hverandre, fortsetter landslagssjefen.

Mørk leverte seks mål i første omgang, men pådro seg også to tominuttere. Etter kampen var Hergeirsson raskt ute med å påpeke de seks feilpasningene hennes. Mørk sa seg enig med islendingen i kritikken.

– Det handler om å gjøre sitt beste for laget, og det gjorde Nora. Hun var litt ivrig og het i første omgang og mistet litt oversikten, men sånn skjer og det tåler laget når vi korrigerer det, sier Thorir Hergeirsson, og fortsetter:

– Det hun bringer i andre omgang er utrolig viktig. Vi har matchvinnere i andre enden av banen også. Veronika Kristiansen i midtforsvaret var vel så viktig, så det er mitt forsøk på å nyansere bildet som dere i media har, som gjerne er litt svart-hvitt og med konger og syndebukker, mener han.

TV 2s kommentator Harald Bredeli hevder Hergeirsson er redd for å trekke frem enkeltspillere, og at det gjelder spesielt Nora Mørk og Heidi Løke.

– Noen ganger er det bevisst, for det trengs. Det er ikke sikkert det trengtes i går, men jeg sa ikke noe som jeg ikke har sagt direkte til Nora, sier sjefen.

Gro Hammerseng-Edin mener kritikken av Mørk var ufortjent.

– Jeg vet ikke hva hun har sagt, for jeg leser ikke avisene, men jeg tipper at Gro kjenner meg bedre enn som så, sier Hergeirsson.

Landslagssjefen er imidlertid enig med den tidligere landslagskapteinen om at også lagets stjernespiller har behov for ros og bekreftelse.

– Sentrale spillere og nøkkelspillere trenger bekreftelse på samme måte som ferske spillere, men alle trenger også korreksjon. Det er alltid viktig å balansere det, og det får Nora og de andre begge deler av, sier han.

– Når Mørk nå spiller også i forsvar, er hun langt fra å være verdens beste?

– Nora er en fantastisk håndballspiller og vinnerskalle. Hun tør å prøve ting og prøver igjen om hun ikke skulle lykkes. Det er en fantastisk og viktig egenskap i et lag, men det er vanskelig å bedømme verdens beste spiller, for hva vil det si å være best? spør Hergeirsson, før han svarer selv:

– Det er så mange dimensjoner, faser og oppgaver i spillet. Spør du en som er opptatt av lag, handler det om å håndtere en rolle du har gitt. Løser du den på ypperste måte, kan man snakke. Snakker om lag i verdenstoppen og spillerne tar rollene sine og løser prikkfritt, kan det defineres som blant de beste i verden. Jeg er fagmann og ikke så tabloid i dette, sier han.

Hergeirsson vil ikke konkludere med hvem som er verdens beste spiller.

– Men det er klart at Nora er en fantastisk dyktig håndballspiller og ekstremt viktig, men også en av mange som gjør laget godt. Vi beveger oss over til en individuell idrett når vi diskuterer de store enkeltspillerne, men de kan ikke spille alene, sier han.