ADVARER BILISTENE: Underkjølt regn kan skape problemer på Østlandet onsdag. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
ADVARER BILISTENE: Underkjølt regn kan skape problemer på Østlandet onsdag. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix

Obs-varsel om glatte veier i sju fylker

Regn som fryser på bakken fører til speilblanke veier i Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Telemark, Buskerud og Agder onsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel til de sju fylkene, melder NRK. Årsaken er et lavtrykk som natt til onsdag kommer inn over landet og får temperaturene til å stige.

– Det har vært ganske kaldt de siste dagene, men i morgen kommer det inn mildere luft med nedbør. Dette kommer som regn i lavereliggende områder, og det kan fryse på bakken. Da kan det bli speilblankt der regnet fryser, sier meteorolog Eldbjørg Moxnes.

I fjellet vil nedbøren komme som snø.

Nedbøren treffer først Agder natt til onsdag og onsdag morgen. Så beveger den seg videre til Telemark, Vestfold, Buskerud, Østfold, Oslo og Akershus, som vil merke problemer fra onsdag morgen og til utpå ettermiddagen.

– Vi oppfordrer alle til å kjøre etter forholdene og ta det med ro, sier operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Jan Olaf Jansen.

Torsdag blir det mildt, før temperaturene synker nedover mot helgen.

– Da ser det ut til at vi går inn i en ganske kald periode. Vi kan komme ned i 20 minusgrader enkelte steder litt inne i landet på Østlandet, sier Moxnes.

(©NTB)