Bråket på Old Trafford:

Mourinho anklager City-spillerne for å mangle dannelse

Mens Pep Guardiola sier han oppfordret spillerne til å feire i spillertunnelen etter derby-seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Premier League tirsdag kl. 20.30: Huddersfield-Chelsea på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.

Bråket i spillertunnelen og garderobene etter helgens Manchester-derby ble naturlig nok tema da Josep Guardiola og José Mourinho holdt pressekonferanse tirsdag.

Mourinho bekrefter langt på vei at han ikke satte spesielt pris på Citys feiring på Old Trafford. Han går langt i å antyde at han syns oppførselen var dårlig, og at spillerne mangler dannelse.

– For meg handlet de om ulikheter i oppførsel og dannelse. Det var det, ikke mer enn det, sa Mourinho på sin pressekonferanse.

I utgangspunktet var portugiseren motvillig til å kommentere hendelsen, og påpekte at dette var en pressekonferanse som skulle handle om onsdagens kamp mot Bournemouth.

– Oppfordret spillerne til å feire

Det var først da det ble referert at Guardiola uttalte at han mente de viste United nok respekt, at Mourinho lettet litt på sløret.

– Han sier det han sier. Jeg er ikke her for å kommentere hva han sier. Det eneste jeg kan si er at det handlet om ulikheter.

Etter svaret ble pressekonferansen stoppet, og gikk over i del to, som er sperrefrist på frem til 22.30 tirsdag kveld.

Manchester Citys manager bedyrer at han oppfordret spillerne til å feire, men at de hadde vist respekt.

– Etter kampen tok spillerne hverandre i hendene. Noen spillere gikk for å feire med fansen, og jeg oppfordret spillerne til å feire i garderoben, sa Guardiola.

– Når man taper, så aksepterer man det. Når man vinner, så feirer man det. Vi feiret i Napoli da vi gikk videre i Mesterligaen.

– Man feirer en derby-seier

Han ville imidlertid ikke gå inn på hva som skjedde da José Mourinho kom inn i bortelagets garderobe.

Det og håning av Zlatan Ibrahimovic er nevnt som håndgemengs-utløsende faktorer.

– Det som skjedde, det skjedde, og forhåpentligvis vil det ikke skje igjen. Vi vil si det vi har å si til FA. Jeg kommer ikke til å kommentere det, sier Guardiola.

– Nei. Vi feiret en derby-seier mot rivalene våre. Når United vinner et derby, så feirer de. Når Arsenal vinner mot United, så feirer de.

Det er blitt rapportert at over 30 personer var involvert i slagsmålet, og ut fra hva som er kjent gikk det hardest utover City-assistent Mikel Arteta. Den tidligere Arsenal-spilleren fikk et kutt i øyeregionen.

Hans tidligere sjef Arsene Wenger mener også at det er slikt som skjer.

– Jeg hørte om det, men jeg har ikke sett noe. Det er en del av det som kan skje i store kamper. Det er del av intensiteten og viktigheten av kampene. Noen ganger kan det gå for langt. Det har skjedd med oss, det har skjedd med dem og det er uheldig. Ideelt sett ville man gått inn 100 prosent i kampen, og så er det ferdig, men det er ikke alltid slik.