SKJULT KAMERA: Det var ikke enkelt å oppdage mobiltelefonen som var skjult under vasken i Airbnb-leiligheten. Mobilen er dyttet under vasken, og blir holdt oppe av en oppvaskbørste.
SKJULT KAMERA: Det var ikke enkelt å oppdage mobiltelefonen som var skjult under vasken i Airbnb-leiligheten. Mobilen er dyttet under vasken, og blir holdt oppe av en oppvaskbørste. Foto: Meghan Hilden

Meghan (22) løp ut av leiligheten da hun så hva som var skjult under vasken

Meghan Hilden (22) ante fred og ingen fare da hun og en venninne leide en Airbnb-leilighet i Sveits. Plutselig oppdaget de at de ble overvåket av to skjulte kameraer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 skrev i oktober om Derek Starnes og kona Jennifer som oppdaget at de ble overvåket i Airbnb-leiligheten de leide i Longboard Key i Florida.

Røykvarsleren på leilighetens soverom viste seg å være et forkledd kamera – som pekte rett mot senga.

– Min kone og jeg er opprørte over denne situasjonen. Jeg håper at flere ofre vil stå frem, sa Starnes til den lokale tv-stasjonen WFTS.

Nå står amerikanske Meghan Hilden (22) frem og forteller at også hun er blitt overvåket i en Airbnb-leilighet.

Fryktet livestreaming

Washington-kvinnen forteller CBS News at da hun og en venn leide en Airbnb-leilighet i Sveits i 2016, oppdaget de en mobiltelefon under vasken på baderommet.

Mobiltelefonen var skjult under vaskeservanten, og ble holdt oppe av en oppvaskbørste.

LA PÅ SPRANG: Meghan sier at hun forlot leiligheten så fort hun og venninnen oppdaget de skjulte kameraene. Foto: Meghan Hilden
LA PÅ SPRANG: Meghan sier at hun forlot leiligheten så fort hun og venninnen oppdaget de skjulte kameraene. Foto: Meghan Hilden

– Vi så at mobilen filmet, og vi hvisket og forsøkte å være veldig stille. Vi var ikke sikre på om vi ble livestreamet, sier Hilden til nettsiden.

Hilden og vennen fant også en iPad som filmet hver eneste bevegelse i leiligheten.

22-åringen sier at de to løp ut av leiligheten, før de kontaktet Airbnb.

De fikk pengene sine tilbake fra Airbnb, men sier at de føler at selskapet burde ha gjort mer for dem.

Hun sier at hun ikke vet om det finnes lagrede opptak av hun og venninnen noe sted.

– Jeg synes at det var det minste de kunne gjøre for å hjelpe oss. For alt vi vet har han fortsatt videoene som var på iPaden, sier hun.

Airbnb sier til CBS News at de tar leietakernes personvern svært seriøst, og at de nå undersøker alle klager de har mottatt.

I oktober, etter å ha lest om Derek Starnes og konas skrekkoppdagelse i røykvarsleren, skrev Meghan på Facebook at hun skulle ønske at hun selv hadde gjort mer for å få utleieren arrestert.

Skjult i røykvarslere og bevegelsessensor

I oktober i år fant et amerikansk par et skjult kamera i røykvarsleren rett over sengen i Airbnb-leiligheten de leide i Longboard Key i Florida.

ARRESTERT: Wayne Natt ble tatt etter å ha snikfilmet Derek Starnes og kona. Foto: Politiet
ARRESTERT: Wayne Natt ble tatt etter å ha snikfilmet Derek Starnes og kona. Foto: Politiet

I juli 2017 fant et koreansk par ut at de var blitt filmet av et skjult kamera i et Airbnb-hus i Japan.

Like etter skrev Twitter-brukeren Jason Scott om en kollega som fant et kamera koblet til internett i en bevegelsessensor i Airbnb-leiligheten han leide.

I 2013 gikk en tysk kvinne til søksmål mot Airbnb etter at hun og partneren fant et skjult kamera i Airbnb-leiligheten de leide i Irvine i California.

I juni i fjor inngikk en tysk turist forlik med Airbnb etter at han fant et kamera skjult i et hus i California.

Frykter overvåkning i Norge

I begynnelsen av desember fortalte Spyshop-leder Frode Olafsen at han tror også at ulovlig overvåkning av Airbnb-leiligheter også skjer i Norge.

– Jeg tror absolutt ulovlig overvåkning av AirBnb-leiligheter skjer i Norge. Vi selger jo i gjennomsnitt rundt ti skjulte kameraer hver dag, sa han.