LETTET: Patrick Thoresen er lettet over at den russiske olympiske komité (ROC ikke kommer til å boikotte OL, og dermed kan veteranen melde seg klar til den norske ishockeytroppen.
LETTET: Patrick Thoresen er lettet over at den russiske olympiske komité (ROC ikke kommer til å boikotte OL, og dermed kan veteranen melde seg klar til den norske ishockeytroppen. Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix.

Thoresen bekrefter OL-deltakelse: – Putin ga klarsignal

Ishockeystjernen Patrick Thoresen (34) bekrefter at han er klar for OL i februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at IOC utestengte Russland fra OL forrige uke, har det vært usikkert om ishockeystjernen Patrick Thoresen ble å se i den norske OL-troppen i februar.

Nå har nordmannen offisielt fått grønt lys - etter at Russland velger ikke å boikotte OL i Pyeongchang.

– En av de siste kampene før landslagspausen fikk vi beskjed om at det ikke blir noen boikott. Putin hadde selv gitt klarsignal for OL-deltakelse, sier Thoresen til TV 2.

Russiske utøvere som kan bevise sin uskyld kan konkurrere i OL under nøytralt flagg, og utenlandske spillere i den russiske ishockeyligaen KHL blir frigitt til å spille for sine respektive nasjoner.

Det er grunn til å tro at det russiske ishockeylandslaget vil stille en sterk tropp, og Thoresens lagkamerat i SKA St. Petersburg Ilja Kovaltsjuk, var tydelig lettet over nyheten.

– Takk for all støtten vi har fått. Nå er det bare å ønske alle russiske deltakere i OL lykke til, sa han til russiske medier tirsdag.

Var nervøs for egen deltakelse

Thoresen har nylig har vendt tilbake til den russiske storklubben SKA St. Petersburg etter å startet sesongen i Storhamar. 34-åringen innrømmer at han har vært usikker på egen deltakelse i Sør-Korea.

– Du vil jo ikke gå glipp av et OL, og jeg har vært litt nervøs for at det kom til å skje. Men da jeg kom tilbake til St. Petersburg har jeg fått inntrykk av at konsekvensene ved å boikotte OL ble for store for russisk hockey. Det er jo ingen garanti for at de da ville bli tatt inn i varmen i fremtidige leker, og det hadde knust mange russiske barns drøm, understreker han.

Allerede har den norske troppen fått forfall fra Mats Zuccarello og Andreas Martinsen, siden NHL ikke frigir sine spillere til OL-turneringen. Begrunnelsen er store økonomiske tap for eierne - noe som har satt sinnene i kok hos spillerne selv.

Landslagsturnering på Hamar

Veteranen og resten av den norske landslagstroppen er i skrivende stund samlet på Hamar, for den siste oppkjøringsturneringen før OL i februar.

Der samles Frankrike, Russland, Slovakia og Norge, og alle kampene sendes på TV 2 Sportskanalen.

De norske gutta åpner mot nettopp Russland på torsdag.

– Det er et veldig sterkt russisk lag som kommer til Norge, så hvis folk er lystne på å se noen lekne russere i aksjon anbefaler jeg alle å ta turen, avslutter Thoresen.

Se Norge-Russland på TV 2 Sportskanalen og Sumo torsdag kl. 20.00!