ALVORLIG SKADD: En person er knivstukket på Furuset i Oslo mandag kveld.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ALVORLIG SKADD: En person er knivstukket på Furuset i Oslo mandag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

To unge menn siktet etter knivstikking i Oslo

En ung mann er alvorlig skadd etter at han ble knivstukket på Furuset i Oslo mandag kveld. To personer er siktet for drapsforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har pågrepet fire personer vi mistenker har vært involvert i hendelsen, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Senere på natten ble to av de fire løslatt etter avhør, mens de to andre er siktet i saken, skriver Aftenposten.

Politiet ble varslet om knivstikkingen av AMK klokken 20.56. Seks-sju minutter senere var politipatruljer og ambulanse på stedet, rett utenfor Furuset bibliotek og aktivitetssenter.

En ung mann ble knivstukket flere ganger i kroppen, opplyser politiet. Han ble fraktet til sykehus. Han var bevisst etter knivstikkingen, men var tilsynelatende alvorlig skadd. Klokken 22.30 var tilstanden hans alvorlig, men stabil, og han skulle straks opereres.

Det var mange personer på stedet, og flere kom til etter hendelsen. Politifolk på Furuset jobbet etter hendelsen med å skaffe oversikt over hvem som hadde vært involvert og hvilken rolle de forskjellige har hatt.

Alle de involverte er kjent av politiet fra før. En av dem er under 18 år, mens de fire andre er unge voksne, ifølge krimvakta.

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet vil ikke bekrefte eller avkrefte om de involverte tilhører et kjent gjengmiljø.

– Det jeg kan si, er at mange menn i slutten av tenårene har vært på stedet både under og etter hendelsen. Vi har snakket med mange vitner. Mange av dem har tilknytning til området. Vi foretar avhør og sikrer andre spor, sier Hekkelstrand.