Kjendisene flokket seg rundt mobbeofferet Keaton (11) – nå får nye detaljer mange til å reagere

Videoen av mobbeofferet Keaton Jones (11) gikk verden rundt, og superstjernene flokket seg rundt ham. Nå har den virale drømmen blitt et mareritt for guttens familie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 skrev mandag om den amerikanske sjetteklassingen Keaton Jones (11), som i en video som har gått viralt forteller moren sin om hvordan han blir mobbet på skolen.

Superstjerner som Justin Bieber (23), Eva Longoria (42), Katy Perry (33), Ricky Martin (45) og Snoop Dogg (46) har flokket seg rundt ham og tilbudt ham hjelp og støtte.

Amerikanske Joseph Lam (36) lot seg røre av videoen, og startet en innsamlingsaksjon for Keaton på GoFundMe.

Innsamlingen er nå satt på pause, etter at nærmere 450.000 kroner er blitt samlet inn.

Årsaken er at mange mener at Keatons familie, som bor i Knoxville i Tennessee, er rasister, og at de derfor ikke fortjener pengene. Det skriver Newsweek.

På Instagram, Twitter og Facebook blir familien nå kalt alt i fra «ignorant white trash» til «rasistiske hillbillier» og «oppmerksomhetshungrige idioter», etter at bilder av det som skal være familien har begynt å sirkulere på nett.

FÅR HARD MEDFART: Kimberly Jones sammen med Keaton og hennes to døtre. Foto: GoFundMe
FÅR HARD MEDFART: Kimberly Jones sammen med Keaton og hennes to døtre. Foto: GoFundMe

– Mobber svarte protestanter

Det er spesielt Keatons mor Kimberly Jones som får hard medfart etter det mange mener er rasistisk oppførsel på nett.

«Den virale drømmen kan ha blitt et mareritt. Twitter og Instagram er fulle av innlegg med skjermdumper av det brukerne hevder er fra Kimberlys egne sosiale medier-profiler og -meldinger», skriver Newsweek.

På Facebook-siden sin, som er lukket, skal Kimberly ifølge flere amerikanske medier ha lagt ut flere bilder av seg selv smilende sammen med sørstatsflagget.

Sørstatsflagget blir av mange amerikanere tolket som et symbol på rasisme og undertrykkelse, mens det for andre representerer sørstatspatrioisme og historie.

«Den virale videoen av #KeatonJones som snakker om å bli mobbet er hjerteskjærende, og jeg har mye sympati for det barnet. Men hans mor, Kimberly, er derimot en angivelig rasist som legger ut svært problematiske poster som mobber svarte protestanter», skriver mediepersonlighet Tariq Nasheed på Twitter.

Han har lagt ut det som skal være en skjermdump fra Kimberly Jones' Facebook-side:

Etter at en rekke amerikanske medier har omtalt bildene av Kimberley, har hun fjernet videoen av sønnen fra nett. Likevel sirkulerer flere titalls kopier av videoen på Facebook og Twitter.

Respektløst å knele

Kimberly skal også ha støttet de som mener det er respektløst av amerikanske fotballspillere å knele under avspillingen av nasjonalsangen, i protest mot USAs president Donald Trumps (71) behandling av minoriteter.

Keatons søster Lakyn Jones har tidligere lagt ut et bilde, som har overskriften «Merica», på Twitter av det som ser ut som Keaton som holder et amerikansk flagg.

Ved siden av han står en annen gutt og holder opp sørstatsflagget, mens hun selv sitter foran dem med en pistol.

«WelcomeToTheDirtySouth #Happy4th», skriver Lakyn.

4. JULI: Dette bildet skal stamme fra Keatons søster Lakyn Jones' Twitter-side, hvor hun selv holder en pistol og en kamerat av Keaton holder opp sørstatsflagget. Foto: Twitter
4. JULI: Dette bildet skal stamme fra Keatons søster Lakyn Jones' Twitter-side, hvor hun selv holder en pistol og en kamerat av Keaton holder opp sørstatsflagget. Foto: Twitter

– Dette handler ikke om moren!

Joseph Lam, som står bak GoFundMe-kampanjen, reagerer sterkt på kommentarene som har kommet inn på nettsiden.

Lam mener at all hetsen mot Keatons mor fjerner fokuset fra det viktigste: At Keaton blir mobbet.

«Som mange av dere vet, har jeg satt innsamlingsaksjonen og kommentarfeltet på pause. Når jeg leser disse kommentarene og ser videoen på nytt, føler jeg at jeg må skrive denne oppdateringen. DETTE HANDLER IKKE OM MOREN!! Å dømme henne før du kjenner henne er en form for mobbing. Å dømme før du tenker er den ultimate formen for uvitenhet», skriver han.

Og:

«I videoen så jeg et barn som gråt, ikke bare for seg selv, men også for andre. For meg er det et barn med et hjerte av gull som fortjener ros. Jeg håper at vi kan gjøre om pengene til noe godt, om det så er privatskole eller collegefond».

Etter alt rabalderet, har Keatons søster lagt ut følgende melding på Twitter:

«Familien vår vil fortsette å støtte hverandre. Dere kan hate og twitre så mye dere vil, men vår tro er urokkelig».