NAV-Line får massiv støtte:

Har fått penger fra fremmede til å kjøpe julegaver til barna

Telefonen til Line (27) har ringt i ett sett etter at TV 2 fortalte at hun spar grus for 13.000 kroner i måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag fortalte TV 2 om 27 år gamle Line Holen, som er en av hundretusenvis av nordmenn som sendes på jobbtiltak fra Nav.

Hun spar grus i en fulltidsstilling, men får bare 13.000 kroner i måneden.

– Jeg får det ikke til å gå rundt. Jeg må legge bort regninger hver måned. Det har hendt at jeg har måttet selge ting for å ha råd til å dra på kino med ungene, fortalte hun til TV 2.

Etter at vi fortalte Lines historie, eksploderte kommentarfeltet, og støtteerklæringene til tobarnsmoren har rent inn.

Engasjerer

Det er tydelig at problematikken engasjerer, og flere kaller situasjonen «moderne slaveri» og «sosial dumping». De aller fleste håper det ordner seg for småbarnsmoren snarest.

«Steike for ei dame! For en slitsom jobb og enorm arbeidsinnsats. Hun «tar» jobben som de fleste ikke vil ha. Tilby dama en jobb som hun kan leve av. Det er slike arbeidere en arbeidsgiver vil ha som viser arbeidsvilje og som ikke er redd for å ta i et tak der det trengs! Lykke til på jobbmarkedet. Det ordner seg for flinke jenter!!», skriver en person.

LIne Holen er overveldet over alle fine tilbakemeldinger hun har fått etter at hun sto fram med sin historie.
LIne Holen er overveldet over alle fine tilbakemeldinger hun har fått etter at hun sto fram med sin historie.

«Folk på arbeidstiltak bør få en ordentlig lønn i den perioden de jobber. Dette er utnyttelse!! Respekt for dama!!», skriver en annen.

«Dette er ikke brukbart for denne lønna. Håper en ny arbeidsgiver ringer snart», er blant kommentarene som går igjen.

– Vanvittig

Line forteller at det også har kommet inn vanvittig med støtte til henne direkte. Folk har sendt meldinger og ringt i ett sett. Det er både kjente og ukjente som tar kontakt.

– Jeg hadde ikke forventet så mye. Det er vanvittig, sier hun.

27-åringen forteller at hun har fått over 200 nye venneforespørsler på Facebook, og at folk som tar kontakt spør om de kan bidra med noe til familien nå i jula. Hun er helt overveldet over alle de fine tilbakemeldingene.

Får penger

– Jeg har fått 13.000 kroner til julegaver til barna mine. Det er jo kjekt at folk vil hjelpe, men folk trenger ikke gjøre så mye ut av det, sier hun beskjedent, og legger til at det selvfølgelig er veldig koselig.

I tillegg forteller hun at folk har ringt for å fortelle at de tar kontakt med potensielle arbeidsgivere for å høre om de kan hjelpe henne i fast jobb. Hun har også fått noen jobbtilbud, men de ligger for langt unna hjemmet.

– Tårene bare renner og renner. Folk er så snille, sier hun, og vil takke alle som tar kontakt.

– Ikke alltid man lykkes

Arbeidsminister Anniken Hauglie opplyser at hun ikke kjenner detaljene i Lines historie, og hvilke tiltak hun har gått på. Men sier følgende om NAVs jobbtiltak:

– Vi vet at mange av de som sliter med å få seg jobb i dag, mangler relevant kompetanse. De som trenger gjentatte tiltak fra NAV er de som sliter aller mest med å få jobb. Det er ikke alltid man lykkes etter ett gjennomført tiltak, og vi ser at overgangen til arbeid er betydelig høyere når den enkelte er ferdig kvalifisert med hjelp fra NAV, skriver arbeids- og sosialminister, Anniken Hauglie i en epost til TV 2.