DUELL: Zlatan Ibrahimovic og Nicolas Otamendi på banen. De to skal også ha vært sentrale i bråket etter kampen.
DUELL: Zlatan Ibrahimovic og Nicolas Otamendi på banen. De to skal også ha vært sentrale i bråket etter kampen. Foto: Oli Scarff

Hevder Zlatan-hån utløste bråket på Old Trafford

30 mann involvert i slagsmål i spillertunnelen etter Manchester-derbyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den spanske avisen Marca skriver at en kritisk kommentar til Zlatan Ibrahimovic utløste bråket etter Manchester Citys seier over Manchester United.

Ifølge avisen provoserte spillere og støtteapparat med å danse og synge i spillertunnellen mellom hjemmelagets og bortelagets garderobe.

Men det som utløste Uniteds raseri var en fra Citys trenerapparat som sendte et stikk i retning den svenske stjernen:

– Ibra, du snakker mye, men beveger deg lite.

Kutt over øyet

Manchester Uniteds spillere og ledere tok det som en provokasjon, og et bråk som involverte minst 20 personer brøt ut. Flasker ble kastet og flere havnet i håndgemeng.

Mikel Arteta skal ha fått seg kutt over øyet, noe som underbygges av at han mandag ble avbildet mens han prøvde å skjule noe i øyeregionen.

Begge klubbene har mange som enten er spanske eller har vært aktive i spansk fotball, så kildene kan være flere.

Både Marca og Daily Mail skriver at det eskalerte ytterligere da José Mourinho troppet opp inne i Citys garderobe og ba dem dempe seg og vise litt respekt.

Truffet av flasker

Den britiske tabloidavisen skriver så at City-keeper Ederson kastet en flaske i retning Mourinho, og at United-manageren ble dusjet i vann.

– José ble rasende da en flaske traff ham. Det kom røyk ut av ørene på ham, og da kom alle sammen vandrende inn, sier en kilde til Daily Mail.

Michael Carrick, Romelu Lukaku, Fernandinho, Vincent Kompany og Nicolas Otamendi nevnes også som noen av de som deltok i bråket – som den britiske avisen hevder inneholdt 30 personer.

Tidligere mandag kom meldingen om at FA etterforsker hendelsen, og at de har bedt klubbene om å komme med sine uttalelser i sakens anledning.

Kilder i Manchester City insisterer på at laget feiret seieren på en normal måte, og ikke på en aggressiv eller provoserende måte.