– Kritikken mot Mørk fungerer mot sin hensikt

TV 2s håndballeksperter mener selv de største stjernene har godt av ros fra treneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norges kvartfinale mot Russland på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 20.00 onsdag kveld. Kampstart kl. 20.30.

Se hvordan Norge slo Spania øverst!

Nora Mørk var kampens store spiller mot Spania da hun banket inn elleve scoringer på tolv forsøk. Norge cruiset til VM-kvartfinalen, men Györ-stjernen måtte tåle kritikk av landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Islendingen var rask med å poengtere at han ikke var fornøyd med Mørks seks feilpasninger i første omgang, og i tillegg til at hun pådro seg to tominuttere.

Det fikk Gro Hammerseng-Edin til å reagere. Hun mente det var «så ufortjent». Hun er ikke den eneste av TV 2s håndballeksperter som er kritisk til Thorir Hergeirssons uttalelser.

– Det er mulig at vi i gledesrus skryter for mye av Nora Mørk og Heidi Løke. Folk er begeistret og det samme er vi, men vi ser ofte en tendens til at han er så fokusert på laget at han nesten ikke kan skyte av en god enkeltprestasjon. Han er så redd for å dra frem enkeltspillere på bekostning av laget at det blir mot sin hensikt. De beste har også behov for ros, sier TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

Hergeirsson mente åttendedelsfinaler er det verste kampene i et mesterskap.

– Hun vet med seg selv at hun har gjort en fantastisk kamp. Hun sprudler, smiler, er glad og lar seg ikke affisere. Det er helt unødvendig og ikke på sin plass. Hun har tatt ham videre fra det han selv kalte den verste kampen i et mesterskap, så han bør gi henne en «high five» i stedet, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Hammerseng-Edin mener at også de største stjernene trenger trenerros.

– Jeg hadde veldig behov for å høre det når jeg hadde levert en god kamp, spesielt fra trener. Det er så godt å få høre det. Jo bedre og mer rutinert du er, jo mindre ros får du. Det er egentlig litt dumt, for det er viktig godt for disse spillerne, selv om de har vunnet alt og blitt kåret til verdens beste spiller, sier den tidligere landslagskapteinen.

Nora Mørk virket imidlertid ikke å ta kritikken fra sjefen særlig tungt.

– Jeg er helt enig. Jeg er veldig fornøyd med straffeskytingen og effektiviteten på skuddene, men det er for mange tekniske feil, sier hun.

Hammerseng-Edin mener den uttalelsen forteller mye om stjernespilleren.

– Det viser at det ikke er noen grunn til å bekymre seg. Det går ikke til hodet, selv om de vinner, er gode og får ros, sier TV 2s håndballekspert.

Stine Bredal Oftedal virket heller ikke overrasket over kritikken.

– Jeg tenker at Thorir ønsker at vi skal være enda bedre, og at han vet at hun gjorde vanvittig mye bra, sier landslagskapteinen.