Fordelene håndballjentene håper skal felle Russland

Færre minutter i beina og større vilje til å lære skal sende russerne ut av VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norges kvartfinale mot Russland på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 20.00 onsdag kveld. Kampstart kl. 20.30.

Se hvordan Norge slo Spania øverst!

Norge cruiset videre fra åttendedelsfinalen med 31-23-seier over Spania, måtte Russland spille ti minutter ekstra for å slå ut Sør-Korea tidligere på kvelden.

Det håper de norske håndballjentene kommer til Norges fordel når gigantene barker sammen i kvartfinalen onsdag.

– De har hatt ekstraomganger, så jeg håper de har det i beina ennå. Det blir en veldig tøff kamp, men vi skal til Hamburg, sier Veronica Kristiansen.

Russerne vant til slutt 36-35 etter at det sto 30-30 ved full tid.

– Russland kjenner vi utrolig godt og de har verdensstjerner på hver plass, så det blir tøft, men vi vet hva som venter oss. Det har spilt ekstraomganger, så jeg håper de slet seg litt mer ut enn oss, sier Camilla Herrem.

Håndballjentene reiser nå videre fra Leipzig til Magdeburg, før en eventuell semifinale spilles i Hamburg mot enten Tsjekkia eller Nederland, som slo ut henholdsvis Romania og Japan.

– Jeg hadde akkurat begynt å pakke ut og finne meg til rette på rommet, og så hørte jeg at vi skulle dra... Nei da, det gjør jeg med glede. Russland er Russland, og vi har hatt problemer med dem før. Jeg håper de har et par ekstra minutter i beina som er til vår fordel, sier Amanda Kurtovic.

Norge og Russland spilte 27-27 da lagene møttes i Møbelringen Cup.

– Russland er gode. Det har vi fått kjenne i Møbelringen Cup, og de tok seg akkurat videre i dag. Vi må se på det, men det blir beinhardt. Sjansen vår femti-femti, så vi har like gode muligheter, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Det blir en fight, det blir kjempetøft, men vi kjenner dem og er smartere og flinkere til å lære av kampene, mener Katrine Lunde.

TV 2s håndballekspert er enig med Vipers-målvakten.

– Det var ikke en strålende norsk kamp i Møbelringen, men jeg tror at Lunde er inne på noe viktig når hun sier at Norge lærer mye av de kampene som ikke løses optimalt. Jeg tror det vil slå inn her også, at Norge sikkert har tatt til seg det som ikke lyktes sist og jobbet hardt med det. Noe av det er forsvarsspillet og i store perioder i dag så vi et solid forsvarsspill. Det har blitt bedre, sier den tidligere landslagskapteinen Gro Hammerseng-Edin.

Nora Mørk, som scoret elleve mål mot Spania, øyner en historisk seier.

– Det blir tøft, og det blir nok jevnt hele veien, men jeg synes vi spilte så som så i Møbelringen og fortsatt hadde litt kontroll. Og vi har til gode å slå dem ut av en turnering, sier hun.

– Er det dere leverte mot Spania godt nok mot Russland?

– Man skal alltid si at man må være enda bedre for å gå videre fra neste kamp, så jeg sier det igjen. Vi spilte en god match i dag og står tett og bra. Fortsetter vi sånn, lover det godt, men Russland blir hakket hvassere enn Spania, sier kaptein Stine Bredal Oftedal.