Nederland videre med et nødskrik:

– Nok en enorm håndballthriller

Japan var nære nok en håndballbragd, men Nederland kunne til slutt strekke hendene i været etter ekstraomgangene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fjorårets EM-finalist Nederland hadde store vansker med å riste av seg energiske japanere. De oransje måtte helt til ekstraomganger før de kunne juble for kvartfinaleplass.

– Nederland er videre med et nødskrik, og kan puste lettet ut. Det hadde vært en katastrofe hvis de skulle ryke mot Japan, sa Christian Paasche etter kampslutt.

Fulgte hverandre tett

Flere skuddbom og utallige angrepsfeil preget første omgangen mellom Nederland og Japan. Med norsk-japaneren Sakuran Kametani Hauge bakerst for japanerne, hadde nederlenderne vanskelig med å få ballen i mål.

– Det er en stillingskrig utpå der, kampen står og vipper. Sakura Hauge har hatt en strålende omgang, konkluderte TV 2s kommentator Christian Paasche til pause.

Lagene var like langt til pause – 10-10, og fulgte hverandre som skygger gjennom hele andre omgang. Hauge fortsatte storspillet og holdt Japan for alvor inne i kampen.

Ekstraomganger

Med en Sakura Hauge i praktslag var Japan igjen tilbake i kampen og utliknet til 19-19 med fire minutter igjen på klokka. Lagene hadde hver sin matchball på 20-20, men ingen maktet å avgjøre og kampen gikk videre til ekstraomganger.

– Nok en thriller i en åttedelsfinale, utbryter Paasche når kampen går til ekstraomganger.

I ekstraomgangene var det nederlenderne som trakk det lengste strået. Med noen matchavgjørende redninger fra stjernekeeper Tess Wester kunne Nederland juble for avansement til kvartfinalen på Japans bekostning.