PRISVINNER:Den hurtige kantspilleren Mohamed Salah ble tildelt prisen som årets afrikanske spiller.
PRISVINNER:Den hurtige kantspilleren Mohamed Salah ble tildelt prisen som årets afrikanske spiller. Foto: Eddie Keogh

Mohamed Salah vant prestisjetung pris

Mandag kveld ble prisen for årets afrikanske spiller utdelt, og det var Livepool-spiller Mohamed Salah som gikk av med prisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Egypteren har hatt en eventyrstart på sin Liverpool-karriere. Med 13 mål så langt denne sesongen er nysigneringen toppscorer i Premier League. Etter en strålende fjorårssesong for den italienske hovedstadsklubben Roma, er Salah nå utnevnt som årets afrikanske spiller.

– Jeg er veldig glad for å vinne denne prisen. Som fotballspiller har man alltid lyst til å vinne trofeer. Jeg håper å vinne prisen også neste år, forteller Mohamed Salah i et intervju med BBC Sport.

Salah har hatt et strålende 2017. Han var også svært delaktig når Egypt tok seg videre til VM-sluttspill. De andre nominerte til prisen var lagkamerat i Liverpool Sadio Mané, Dortmund-spiller Pierre-Emerick Aubameyang, Premier League-kollega Victor Moses og kommende Liverpool-midtbanespiller Naby Keita.

– Jeg vil få takke mine lagkamerater i Liverpool og en god sesong i Roma som jeg også må takke lagkameratene for. Til slutt mine medspillere på landslaget, jeg har som mål å bli den beste egyptiske spilleren noensinne, avsluttet prisvinneren Salah.