GIKK VIRALT: Videoen av Keaton Jones har spredd seg i rekordfart på nettet. Blant dem som lot seg røre er fotballspilleren Jarrett Guarantano, som inviterte Keaton til et møte.
GIKK VIRALT: Videoen av Keaton Jones har spredd seg i rekordfart på nettet. Blant dem som lot seg røre er fotballspilleren Jarrett Guarantano, som inviterte Keaton til et møte. Foto: Twitter/Jarrett Guarantano/Kimberly Jones

går verden rundt:

Sjetteklassingen brøt sammen og tok oppgjør med mobberne

– Hvorfor finner du glede i å ta uskyldige mennesker og finne en måte å være slem mot dem på, spør den gråtende gutten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En video av en gråtende ung gutt fra Tennessee i USA har det siste døgnet spredd seg i lynfart på nettet.

Videoen viser Keaton Jones, som forteller sin mor om hvordan han blir mobbet på skolen.

– Bare ut av nysgjerrighet, hvorfor mobber de? Hva er poenget med det? spør Keaton.

– Hvorfor finner du glede i å ta uskyldige mennesker og finne en måte å være slem mot dem på? Det er ikke greit, fortsetter han.

Ifølge lokalavisa Knoxville News Sentinel går Keaton i sjette klasse ved Horace Maynard Middle School.

Moren, Kimberly Jones, delte videoen på sin Facebook-profil før helgen, skriver Washington Post. Videoen er nå fjernet fra profilen, men delt videre i stort omfang på Twitter og i andre sosiale medier.

– Ikke greit!

Keaton forteller at medelever gjør narr av nesen hans, kaller ham stygg og sier at han ikke har noen venner.

– Jeg liker ikke at de gjør det mot meg. Og jeg liker ikke at de gjør det mot andre, for det er ikke greit! Mennesker som er annerledes trenger ikke å bli kritisert for det. Det er ikke deres feil, sier han.

Sjetteklassingen forteller også at elever har helt melk over ham i lunsjen.

Mange reaksjoner

Hundretusener har sett videoen etter at den gikk viralt, og flere lokale idrettsutøvere og politikere i Tennessee har reagert. Blant dem er fotballspilleren Delanie Walker som har uttrykt sin støtte. Han har også tilbudt Keaton og familien billetter til en fotballkamp.

Også fotballspilleren Jarett Guarantano, som spiller på samme lag, inviterte Keaton til et møte.

«Denne gutten er veldig spesiell og har forandret livet mitt for alltid. Nå har jeg fått lillebroren jeg alltid ønsket meg!», skriver han.

Tennessees senatorer, Bob Corker og Lamar Alexander, har takket Keaton på sine Twitter-profiler.

«Mobbing er ikke akseptert, spesielt ikke på våre skoler. Vi står med deg alle sammen!» skriver Corker under hashtaggen #StandWithKeaton.

Rektor avviser alvorlighetsgrad

Keatons mor har ikke uttalt seg om oppmerksomheten, men søsteren, Lakyn Jones, skriver på sin Twitter-profil at Keaton og familien er overveldet og takknemlig for støtten.

«Han har det bra og er glad for oppmerksomheten til videoen», skriver Jones.

Rektor ved Horace Maynard Middle School sier imidlertid til lokalavisa Knoxville News at hendelsene som beskrives i videoen ikke er så alvorlige som de fremstår.

– Det er ikke så voldsomt som videoen vil ha deg til å tro. Jeg kan ikke si hva som ble gjort, men jeg kan si at elevene fikk reaksjoner, sier rektor Greg Clay.

Rektoren sier også at han ikke var klar over at Keaton ble mobbet, og at hendelsen i videoen ble løst opp i for flere uker siden. Clay sier at de uansett vil følge opp Keaton på skolen.

– Vi føler alle med Keaton og gjør det vi kan for å sikre at det aldri skjer igjen. Alle så videoen og det var fryktelig. Vi vil ikke at noen skal ha det slik. Keaton er en god unge, og vi skal ta vare på ham, sier han til avisa.