JAKKE-TRØBBEL: Miniputten Östersunds FK sender i vei en melding mot Arsene Wenger og Arsenal, før deres i møte i Europaligaen
JAKKE-TRØBBEL: Miniputten Östersunds FK sender i vei en melding mot Arsene Wenger og Arsenal, før deres i møte i Europaligaen Foto: Andrew Couldridge

Östersund med stikk til Boblekåpe-Wenger

Mirakellaget Östersunds FK trakk giganten Arsenal i Europaligaens 16-delsfinale. Nå sender svenskene et humorstisk stikk i retning London-klubbens manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsene Wenger har ved flere anledninger fått stor oppmerksomhet for sine boblekåper og manglende evne til å bruke glidelåsen på dem. Etter et formidabelt gruppespill, har den svenske klubben Östersunds FK trukket Arsenal som sin neste motstander. Klubben benytter Twitter for å sende en liten melding i retning Premier League-klubben.

– Fantastisk trekning, jeg ønsket meg et storlag! Det blir gøy å komme hjem og spille i England igjen. Nå er vi virkelig underdogs, utbrøt Östersunds trener Graham Potter til klubbens hjemmeside.

Når oppgjørene spilles i februar 2018, er det i Wengers 22. år som Arsenal-manager. Samtidig feirer Östersunds FK like mange år som klubb. Det sier det meste om både Wengers og den lille klubbens prestasjon.

– Jeg skrek av glede

Mandagens trekning var nervepirrende for mange klubber rundt om i Europa, men for Östersunds egen Ronald Mukiibi skulle det vise seg å bli en stor dag. Som enorm Arsenal-supporter ble trekningen nøyaktig det han hadde drømt om.

– Jeg bare skrek ut, sendte melding til guttene og bare skrek. Det blir så stort å møte laget man har holdt med så lenge. Jeg skal diskutere laguttak med Wenger når jeg får muligheten, forteller en ekstatisk Mukiibi til svenske Aftonbladet.

ÖFK-profilen mener også at underdogen har muligheter for å gå videre hvis innstillingen er god nok.

– Det er fotball. Vi møter et av verdens beste lag, men vi har gjort våre beste kamper mot antatt bedre motstand. Graham Potter skal nok finne noen svakheter med dem.

16-delsfinalene i Europaligaen spilles 15. og 22. februar neste år.