Mann siktet for nettovergrep mot 400 gutter

Overgrepene skal ha skjedd over en periode på to og et halvt år og omfatter ifølge politiet «hele spekteret» av sedelighetsforbrytelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken så først ut til å være mindre alvorlig, men vokste betraktelig og omfatter nå over 400 fornærmede. Ofrene er gutter i alderen 10 til 18 år og kommer fra Norge, Sverige og Danmark.

– Dette er en svært alvorlig og omfattende sak som naturligvis er en stor påkjenning for de fornærmede guttene, sier politiadvokat Sindre Stave i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Kripos-bistand

Den siktede mannen i 20-årene har sittet i varetekt siden oktober i fjor. Han er siktet for seksuelle overgrep via internett mot over 400 gutter.

Saken er så omfattende at Øst politidistrikt har nedsatt en egen prosjektgruppe med folk som kun har jobbet med denne saken. Kripos har også bistått i etterforskningen.

Den siktede, som også er fotballdommer, skal ha utgitt seg for å være en ung kvinne på nettet og lurt 400 gutter med nakenbilder og videoer i bytte mot overgrepsmateriale av dem selv. Politiet har beslaglagt titusener av videofilmer som beskrives som overgrepsmateriale.

Går i terapi

Den siktede mannen har erkjent straffskyld for de sakene politiet hittil har vært gjennom. Til nå er det 25 fornærmede, ifølge mannens forsvarer Gard A. Lier.

– Han forstår nå alvoret i saken og har begynt å gå i terapi, sier Lier til Romerikes Blad.

Den siktede mannen er ikke kjent for politiet fra før. Saken er foreløpig berammet for høsten 2018.

(TV 2/NTB)