OVERVÅKNINGSBILDER: Overvåkningskameraer fanget angrepet. Her ligger Akayed Ullah på bakken etter at eksplosivene gikk av.
OVERVÅKNINGSBILDER: Overvåkningskameraer fanget angrepet. Her ligger Akayed Ullah på bakken etter at eksplosivene gikk av. Foto: Polaris / NTB scanpix

Bekrefter forsøk på terrorangrep:

Mann (27) pågrepet etter eksplosjon på bussterminal i New York – fire skadd

En 27 år gammel mann er i politiets varetekt etter en eksplosjon på Manhattan i New York. Myndighetene bekrefter at det er snakk om et forsøk på å gjennomføre et terrorangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann er pågrepet av politiet etter en mindre eksplosjon på Port Authority bussterminal på Manhattan i New York ved 07.30-tiden mandag morgen, lokal tid.

Mannen er identifisert som 27 år gamle Akayed Ullah.

Ullah er opprinnelig fra Bangladesh, men har vært i USA i syv år. Han har adresse i Brooklyn, New York, melder Reuters.

Politiet opplyser at mannen hadde eksplosiver festet til kroppen da eksplosjonen gikk av. TV-stasjonen WABC opplyser at det skal ha vært en rørbombe som gikk av, og den skal ha vært festet til kroppen hans med borrelås og strips.

Skadd gjerningsmann

Hendelsen ble fanget opp av overvåkingskameraer. Gjerningsmannen skal ifølge NBC News være alvorlig skadd, men ikke livstruende. Han er nå i politiets varetekt, og blir behandlet for brannskader på armene og magen.

Tre andre personer skal også ha fått mindre skader, blant dem en politimann.

GJERNINGSPERSON: Akayed Ullah (27) er utpekt som mannen bak eksplosjonen mandag. Foto: New York department of Motor Vehicles via AP
GJERNINGSPERSON: Akayed Ullah (27) er utpekt som mannen bak eksplosjonen mandag. Foto: New York department of Motor Vehicles via AP

– Dette var et forsøk på et terrorangrep. Vi skal ikke la dette ødelegge oss, det er akkurat det de vil, sa guvernør Andrew Cuomo under en pressekonferanse mandag ettermiddag.

De mener Ullah handlet alene.

Ifølge CNN har Ullah forklart politiet at han valgte å gjennomføre forsøket på et terrorangrep på grunn av Israels angrep mot Gaza den siste tiden.

Rammer T-banen

Politiet rykket ut til meldinger om en «eksplosjon av ukjent opphav ved 42nd Street og 8th Avenue» mandag ettermiddag norsk tid.

Det dreier seg om en eksplosjon som har rammet T-banelinjene A, C og E. Alle tog ble evakuert, opplyser politibetjent Brendan Ryan til CNN.

Flere busser ble også evakuert, og folk ble bedt om å holde seg borte fra området.

Port Authority busstasjon ligger kun et kvartal unna Times square på Manhattan.

Evakueres

TV-bilder fra kort tid etter viste pendlere og reisende som ble evakuert fra stasjonen etter eksplosjonen, som fant sted midt i morgenrushet. Bussterminalen er den største i USA.

VAKTER: Vakter utenfor Port Authority busstasjon mandag.
VAKTER: Vakter utenfor Port Authority busstasjon mandag. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix

Francisco Ramirez sier til CNN at han hørte to eksplosjoner da han gikk av en buss på stedet omlag 07.45 lokal tid.

– Det var to distinkte eksplosjoner sekunder fra hverandre. Mens jeg prøvde å komme meg ut ble jeg dyttet av politi og det var politi som blokkerte hver inngang og det var politi og taktiske styrker over alt, sier han til CNN.

– Det var skummelt. Det var bare masse kaos, men jeg så ingen skader, sier han.

Pressesekretær i Det hvite hus melder på Twitter at president Donald Trump er informert om hendelsen.