Klæbo fronter Norges Toblach-tropp

Johannes Høsflot Klæbo (21) er tilbake i langrennsverdenscupen igjen når det venter to nye renn i italienske Toblach til helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klæbo vant lørdagens fristilssprint i Davos, men verdenscuplederen sto over søndagens 15 km i fri teknikk.

Der var han savnet. Der ble Simen Hegstad Krüger beste norske på fjerdeplass.

Krüger er også blant de sju herrene som er med i Toblach.

Niklas Dyrhaug er også tilbake igjen og erstatter Didrik Tønseth. Den ryggplagede trønderen har ikke konkurrert siden Lillehammer, der det endte med at han måtte bryte skiathlondistansen.

– Når vi er ferdige med siste verdenshelg før jul håper vi å ha begge de gule trøyene som viser at vi leder verdenscupen både for kvinner og menn. Johannes (Høsflot Klæbo) innehar denne ene per i dag, mens Ingvild (Flugstad Østberg) er 78 poeng bak Charlotte Kalla. Lørdagens 10- og 15-kilometer er en meget relevant distanse med hensyn til OL og vil gi oss en ytterligere pekepinn på hvem som kan gå den samme distansen i Pyeongchang, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Thea Krokan Murud gjorde sine saker bra i Davos, og får fornyet tillit i Toblach. Murud har tatt steg denne sesongen. Kathrine Harsem er også tilbake i laget etter at hun sto over i Davos.

Håvard Solås Taugbøl kunne ha vært med i Davos som sist sesongs vinner av Skandinavisk Cup, men har valgt å stå over i Toblach.

Lørdag er det 10 og 15 kilometer fri teknikk på programmet. Søndag er det 10- og 15 kilometer jaktstart i klassisk stil.

Som ventet var ikke navnet til Petter Northug i den norske troppen.

– Han er hjemme og trener. Rapportene går på at han er godt i gang med treningen. Forhåpentligvis vil han ha stigning i programmet fremover slik at han er konkurranseklar så raskt som mulig, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til TV 2.

Slik er troppen:
Menn: Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Hans Christer Holund (Lyn), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Niklas Dyrhaug (Tydal), Sjur Røthe (Voss), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen), Martin Johnsrud Sundby (Røa).

Kvinner: Marit Bjørgen (Rognes), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Thea Krokan Murud (Søre Ål), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Ragnhild Haga (Åsen), Kathrine Harsem (Varden Meråker), Heidi Weng (BUL).