Grensevaktene fikk utslag på «hjertelydsøkeren» da de undersøkte denne bilen som var på vei over grensen til den spanske enklaven Melilla. FOTO: GUARDIA CIVIL

Fant gutt (12) gjemt i dashbordet på bilen

Spansk politi har arrestert en marokkaner som forsøkte å smugle et barn over grensen til Melilla.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 12 år gamle gutten ble funnet bygget inn i dashbordet på en BMW X-5 da grensepoliti undersøkte kjøretøyet med en såkalt «hjertelydsøker» søndag.

Slike søkeapparater ble utviklet av NASA for å søke etter mennesker begravd i ruiner etter jordskjelv. Nå er det tatt i bruk av grensepolitiet mellom Marokko og det spanske territoriene Ceuta og Melilla for å avsløre forsøk på menneskesmugling.

12-åringen hadde ingen identifiskasjonspapirer med seg, men skal være fra Guinea. Han var overopphetet og hadde pusteproblemer da vaktene fikk ham ut av hulrommet.

Smugleren var en 64 år gammel marokkansk mann, skriver den spanske avisen El Pais.

Organisert smugling

Bruk av luksusbiler er det siste moduset til mafiaen som opererer som menneskesmuglere over grensen til de spanske enklavene, ifølge El Pais.

Spania har to enklaver i Marokko, Ceuta og Melilla, som utgjør EUs eneste landgrense med det afrikanske kontinent. Begge er omringet av høye stål- og piggtrådgjerder.

Med jevne mellomrom forsøker desperate migranter og flyktninger å klatre over de høye gjerdene, svømme langs kysten, eller gjemme seg i kjøretøy som krysser grensa.

Flykter nordover

Flere tusen mennesker fra afrikanske land sør for Sahara har reist til Marokko, mange på flukt fra fattigdom eller konflikt. De som lykkes i å krysse grensa til de spanske enklavene, blir vanligvis sendt til mottakssentre hvor de kan søke asyl.

I 2016 ankom i alt 1000 personer til Spania ved å forsere grensegjerdene, ifølge El Pais. Tallet er lavt sammenlignet med tidligere år.