KNUST: Tårene trillet da Nora Mørk stod frem i et intervju med TV 2 og fortalte om spredningen av private bilder.
KNUST: Tårene trillet da Nora Mørk stod frem i et intervju med TV 2 og fortalte om spredningen av private bilder. Foto: Tom Rune Orset

Nora Mørk krever 150.000 i erstatning fra alle som har delt hennes private bilder

15 menn får i dag et krav i posten om å betale landslagsspilleren 150.000 kroner. Hvis ikke blir de tatt til retten av advokat John Christian Elden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Livet til håndballstjernen Nora Mørk (26) falt i grus da hun fikk vite at noen hadde hacket mobiltelefonen hennes og spredt private bilder på internett.

Mørk stod frem i et intervju med TV 2 at hun ble fysisk syk og slet med både å sove og spise. Hun slet også med å prestere på håndballbanen.

En mann fra Telemark ble raskt identifisert og har innrømmet å ha delt de private bildene. Han var den første som fikk en bot på 15.000 kroner.

Til sammen har 15 personer blitt anmeldt – 14 godt voksne menn og én 16-åring har til nå fått den samme boten, melder Dagbladet.

Krever erstatning for belastningen

Nå vil Mørk kreve ytterligere 150.000 kroner i erstatning fra alle som har delt bildene, melder avisen. Hvis de ikke betaler, blir de tatt til retten av Mørks advokat John Christian Elden.

– Nora Mørk er tøff og lar ikke dette fare hen. Hun står på for at andre ikke skal komme i samme posisjon, ved å markere at det skal svi på pungen å dele tyvegods og personlige bilder med andre, sier Elden til Dagbladet.

Elden forklarer at det finnes tidligere eksempler på at nordmenn som har blitt utsatt for uønsket offentlig medieomtale, uønsket publisering og spredning av tilskaffende bilder – såkalt hevnporno – har ført til oppreisningsbeløp fra 50.000 til 420.000 kroner.

Mennene har to uker på seg til å komme med innsigelser på kravet.

Flere vil bli avslørt

Elden informere om at alle som har lastet ned intim-bildene, delt en lenke med bildene, eller beskrevet hvordan de intime bildene kan finnes, blir fortløpende varslet om søksmål.

Det var Mia Landsem (20) som oppdaget bildene av Mørk, og som kort tid senere informerte både Nora og familien om overgrepet. Det er 20-åringen som fant de 15 mennene som nå sanksjoneres for bildedelingen, men Landsem har funnet spor som knytter flere hundre menn til saken.