Bjørgen: – Jeg har ikke gått ut på dato

Marit Bjørgen fikk sin svakeste plassering på over 1000 dager på distanserenn med sin niendeplass i Davos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 møter Marit Bjørgen ved den norske smøretraileren. Det skjer samtidig med premieutdelingen for søndagens 10-kilometer. Marit Bjørgen ble nummer ni, 35 sekunder bak vinner Ingvild Flugstad Østberg.

Bjørgen har på fire og et halvt år bare ett distanserenn med svakere plassering. Det var på 10-kilometeren under VM i Falun, 2013. Det var da de norske løperne slet med elendige ski.

Ikke utgått på dato

– Ja, men selv om jeg begynner å bli gammel så ikke avskriv meg! Og jeg har ikke gått ut på dato, sier Bjørgen.

Oppfordringen kommer mens hun står med sønnen Marius på armen.

– Og det er godt å ha Marius for da glemmer du fort dårlige skirenn!

Bjørgen har ingen opplagt forklaring på hvorfor det går tungt.

– Det har i grunnen vært likt de siste helgene, det er mer slit enn glede å gå. Jeg mangler sprut og overskudd. Men samtidig så skremmes jeg ikke av de 35 sekundene som skiller til Ingvild på toppen. Og så får jeg trøste meg med at det går opp og ned for flere enn meg. Søndag var jeg i alle fall ikke langt bak Charlotte (Kalla), og forrige helg slo jo jeg Ingvild - så det svinger.

Toblach før NM

– Hva er planen videre?

– Jeg må få tilbake overskuddet! Man har jo aldri 100 prosent kontroll på hva som er det korrekte, men jeg skal nå gå neste helgs verdenscuprenn i Toblach, og deretter skal jeg ha en lang periode med trening fram til NM på Vang i januar, sier Bjørgen.

– Men selv om du tilsynelatende har kontroll på hvordan du skal komme i gullform til OL i Sør-Korea - og det er det som teller - så går jeg likevel utfra at du ikke synes niendeplasser er noe moro - selv om det er midt i desember?

– Nei, jeg vil jo vinne, og jeg liker ikke å tape. Jeg blir skikkelig irritert, men det varer ikke lenge.