BLIR TØFT: Frp-leder Siv Jensen sier forhandlingene med Venstre blir vanskelige. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLIR TØFT: Frp-leder Siv Jensen sier forhandlingene med Venstre blir vanskelige. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

SIV JENSEN:

Varsler tøffe forhandlinger

Frp-leder Siv Jensen tror ikke det blir lett å komme til enighet med Venstre i regjeringsspørsmålet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Fremskrittspartiet er rede til å forhandle med både Høyre og Venstre. Jeg tror ikke dette blir lett. For oss handler det om politikk, sier Jensen til TV 2.

Firer ikke på asylpolitikken

Lørdag vedtok landsstyret i Venstre å starte forhandlinger med Høyre og Fremskrittspartiet, for å se om det er grunnlag for å danne en trepartiregjering.

– Jeg tror ikke vi skal forhandle om det gjennom TV 2. Jeg tror dette kommer til å bli krevende forhandlinger. Fremskrittspartiet er veldig tydelige på at vi ikke kommer til å vike på viktige politiske områder for oss. Mye forener oss, noen områder er derimot veldig vanskelige.

– Betyr det at en utvidet regjering må føre samme asylpolitikk som dagens regjering har gjort?

– Frp er opptatt av at vi skal føre en streng og rettferdig asylpolitikk, det har de siste årene vist oss betydingen av. Ut over det tror jeg vi tar forhandlingene mellom partiene og ikke i TV 2, sier Jensen.

Et annet område hvor det er stor avstand mellom Venstre og Frp er klimapolitikken.

– Vi har vist at det er mulig å få til gode løsninger på klima og miljø, sier Jensen.

Vil ikke ofre Listhaug

Frp-lederen har ingen planer om å vrake Sylvi Listhaug fra en eventuell utvidet regjering, selv om hun har virket som en rød klut på Venstre.

– Jeg er veldig stolt av Fremskrittspartiets statsråder. De gjør en kjempegod jobb både for Norge, Frp og regjeringen. Vi forhandler ikke det i media, men jeg kan forsikre at jeg er stolt av våre statsråder, sier Jensen.

Hun mener det blir politiske realiteter, ikke personkabaler som avgjør om det er mulig å komme i mål med forhandlinger på nyåret.

Helheten vil avgjøre

I likhet med Venstre-leder Trine Skei Grande har også Frp-leder Siv Jensen Frp--lederen landsstyret i ryggen når det gjelder å gå inn i forhandlinger.

– Vi er villig til å sette oss ned ved forhandlingsbordet, så vil en eventuell fremforhandlet plattform bli lagt frem til Frps landsstyre. Det er helheten som vil avgjøre om det er mulig å komme i mål, sier Jensen.

Dersom partilederne klarer å forhandle frem en avtale, er det i likhet med Venstre også i Frp landsstyret som vil ta stilling til et eventuelt fremforhandlet resultat.