OL-VINNER: Line Widt Daugaard var en viktig del av laget som tok gull i OL i Aten i 2004.
OL-VINNER: Line Widt Daugaard var en viktig del av laget som tok gull i OL i Aten i 2004. Foto: Thanassis Stavrakis

Dansk OL-helt har fått MS

Line Widt Daugaard var en del av det danske håndballandslaget som tok gull i Aten-OL i 2004. Nå har hun blitt diagnostisert med den kroniske sykdommen multippel sklerose.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2004 ble Daugaard kåret til OLs beste venstreving, og var en viktig bidragsyter på et dansk lag som til slutt vant hele turneringen.

Nå har den pensjonerte håndballspilleren blitt diagnostisert med multippel sklerose (MS). MS er en kronisk sykdom som rammer nerveceller og som i de verste tilfeller kan føre til invaliditet.

Daugaard forteller i et nytt intervju om hvordan verden hennes «krasjet» da hun fikk beskjeden for fem år siden.

– Jeg har vært vant til å være sterk og er veldig stolt, så jeg har vært så redd for å fortelle det til andre i frykt for at de skal se på meg som et offer, sier hun i et intervju med Politiken som er sitert i BT.

Den tidligere danske håndballspilleren fikk konstatert sykdommen etter en synsnervebetennelse i mars 2012. Øyelegene og neurologisk avdeling konkluderte der med at hennes dobbeltsyn var kommet for å bli.

Daugaard forteller at det tok lang tid å avfinne seg med tanken på at hun var syk. Ved hjelp av støtte fra gode venner og psykolog-timer har hun imidlertid klart å få livet på rett kjøl igjen. Hun lever nå det hun selv kaller et «normalt liv» som trebarnsmor.

– Min indre håndballkriger kjemper for et godt liv.