City stormer mot tittelen: – Aldri sett et Premier League-lag spille bedre fotball

Manchester City stormer mot Premier League-tittelen etter 2-1-seier i byderbyet mot Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United – Manchester City 1-2 (1-1):

David Silva sendte Manchester City i ledelsen, men Marcus Rashford utlignet til 1-1.

Se alle scoringene øverst!

Etter pause satte Nicolás Otamendi inn den avgjørende 2-1-scoringen som sørget for at Manchester City vant byderbyet og nå er elleve poeng foran rivalene fra den røde delen i Manchester.

– Det er for tidlig å gi oss tittelen. Vi tenker ikke på det som er bak oss eller langt frem, vi konsentrerer oss bare om neste kamp, sa Manchester Citys Fabian Delph om avstanden på elleve poeng etter kampslutt.

– Det er helt ville tall
Begge Citys scoringer kom etter dødball-situasjoner.

– De som satte penger på at City skulle score to etter dødballer hadde tjent penger, sa Petter Myhre om Citys to scoringer som kom etter dødball.

Manchester City står nå med 14 seire på rad.

– Det er helt ville tall. Det er absolutt ikke ufortjent, for City var klart bedre i første omgang og United var heldige som tok pause med 1-1. Det var totaldominans på alle fronter. I andre omgang hevet United seg noe og kunne matche City på deler av spillet. City har så mange strenger å spille på, og til tross for at de var tvunget til å gjøre bytter, er de tro mot stilen og lar Sergio Agüero sitte på benken i samtlige 90 minutter. Det er mektig imponerende, mente Petter Myhre.

Manchester Uniteds rekke på 40 kamper uten tap på Old Trafford ble dermed effektivt stoppet.

– Så langt er det full pott i storkampene for den suverene serielederen. Men dette gjør vondt, fryktelig vondt for Mourinho. Nå er avstanden opp til City svimlende elleve poeng, og City har nå 14 strake seire i Premier League, sa TV 2-kommentar Øyvind Alsaker.

– Aldri sett et lag spille bedre fotball
TV 2-ekspert Erik Thorstvedt delte ut Premier League-tittelen til Pep Guardiolas menn etter seieren.

– Rent teoretisk kan de rote det vekk. Men kvaliteten i bunn er så voldsom. For at de skulle miste det, så må City av en eller annen grunn City plutselig bli et dårlig fotballag, og det skjer ikke, sa han.

Han har aldri sett et lag i Premier League spille bedre fotball.

– Måten Manchester City igjen og igjen spiller seg ut på er beudringsverdig. Jeg tror jeg aldri har sett et Premier League-lag spille bedre fotball. Jeg er kjempefan av Sir Alex Ferguson og lagene han stilte med, og det er ikke sikkert dette City-laget hadde slått dem, men måten City spiller på er så vakkert. De spiller fotball på en måte jeg aldri har sett før, sier Thorstvedt.

– Per definisjon er Eriks vurdering riktig, for fotballen utvikler seg i enorm hastighet og når et lag leder med så mye på de andre, må det være tidenes beste, samtykket ekspertkollega Brede Hangeland.

Brede Hangeland mener Romelu Lukaku nok en gang skuffet for Manchester United.

– Romelu Lukaku holder ikke nivå i toppkampene. Han detter ut av kampene og ser helt ufarlig ut, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Søndagens gigantduell var forøvrig det 175. Manchester-derbyet i historien.

Jesus ropte på straffe
Åpningsminuttene var preget av en rekke tøffe dueller.

Det var imidlertid Manchester City som hadde spillet best og dominerte de første 15 minuttene. Blant annet fikk Raheem Sterling en god mulighet, men avslutningen reddet De Gea greit.

Fem minutter senere følte Jesus seg snytt for straffe da han ble felt innenfor 16-meteren.

TV-bildene viste at dommerne gjorde rett i å vinke spillet videre.

– Etter reprisene av episoden så det ikke like åpenbart ut som ved første øyekast, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om situasjonen.

City scoret på dødball – så svarte United
I det 32. minutt gikk Marcos Rojo ned for telling etter en duell med David Silva. Rojo fikk seg en smell i hodet, og etter å ha fått behandling på gressteppet ble det klart at midtstopperen kunne fortsette kampen.

Tre minutter før pause scoret Manchester City. David Silva fikk stå helt alene i feltet etter et corner. På effektivt vis plasserte han ballen i mål bak David de Gea og Manchester City opp i 1-0-ledelse.

– Det var faktisk Manchester City som scoret på dødball. Banens minstemann fikk stå helt umarkert og fikk avsluttet før De Gea kom ut, sa TV 2-ekspert Petter Myhre etter scoringen.

Rett før pause utlignet Marcus Rashford for Manchester United. Unggutten fikk ballen på bakerste stolpe, og plasserte iskaldt inn 1-1-scoringen.

– Marcus Rashford med en uvurderlig scoring mot City igjen. Du verden så viktig den scoringen var, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Delph rotet det til, og Rashford fikk stå helt alene. Han var iskald i avslutningen, konkluderte ekspert Petter Myre.

Kompany og Rojo ut med skader
Pep Guardiola måtte ta ut kaptein Vincent Kompany i pausen på grunn av skadeproblemer. Marcos Rojo måtte ut i pausen for Manchester United på grunn av smellen han fikk tidligere i omgangen.

Victor Lindelöf kom inn for Marcos Rojo, mens Ilkay Gündoganinn kom inn for Vincent Kompany.

Scoret etter dødball – igjen
I det 53. minutt scoret Manchester City igjen – og det nok en gang etter dødball. Et frispark ble slått inn i feltet, og etter en dårlig klarering endte ballen opp hos en umarkert Nicolás Otamendi. Han plasserte ballen sikkert i mål.

– De som satte penger på at City skulle score to etter dødballer hadde tjent mye penger. Klareringen gikk rett i ryggen på en United-forsvarer. City-spillerne fikk stå helt alene. Sånn sett lignet scoringen på Silvas i førsteomgang, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

Etter Citys scoring måtte José Mourinhos menn fremover på banen. Rødtrøyene angrep og angrep, men City forsvarte seg ypperlig.

Kvarteret før slutt sendte Mourinho inn Zlatan Ibrahimovic for Jesse Lingard. Dermed avsluttet han kampen med Lukaku og Ibrahimovic på topp.

I det 78. minutt følte Ander Herrera seg snytt for straffe da han ble felt innenfor 16-meteren. Dommer Oliver ga imidlertid Herrera gult kort for filming, selv om TV-bildene viste at det var kontrakt.

– Han gjorde mye ut av det, det var derfor han fikk det gule kortet. Han overspilte, sa Myre.

Fem minutter senere fikk Juan Mata og Romelu Lukaku en eventyrlig dobbeltsjanse til å utligne for Manchester United. Men Citys keeper Ederson vartet opp med to praktredninger, og de lyseblå fikk klarert.

– For en dobbeltsjanse. Dette gjør vondt, fryktelig vondt for Mourinho, sa Alsaker etter Uniteds sjansesløseri på tampen.

For Manchester United klarte aldri å komme tilbake, og måtte se seg slått 2-1 på Old Trafford.

Agüero vraket – Herrera startet for Manchester United
José Mourinho måtte som kjent klare seg uten suspenderte Paul Pogba og duoen Eric Bailly og Michael Carrick, som begge er skadet. Han sa imidlertid på pressekonferansen at han ville starte med Nemanja Mati, selv om midtbaneankeret slet med en skade.

Mourinho valgte å starte med Ander Herrera i Pogbas fravær. Han gikk offensivt til verks og startet med Marcus Rashford, Anthony Martial og Romelu Lukaku på topp. Mourinho startet også med Jesse Lingard. En friskmeldt Zlatan Ibrahimovic startet på benken.

– De fire fremme der var et spennende valg av Mourinho, konkluderte TV 2-ekspert Petter Myhre.

Pep Guardiola bekreftet at David Silva ble friskmeldt tidsnok til å rekke kampen.

Også Vincent Kompany og Fabian Delph rakk kampen. På topp valgte han å starte med Raheem Sterling, Leroy Sane og Gabriel Jesus. Sergio Agüero ble dermed henvist til benken.

– Jesus og Sterling var sammen på topp en åpenbaring forrige sesong. Men å henvise Agüero til benken, som har vært så avgjørende for Manchester City, er et tøft grep av Pep Guardiola, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om lagoppstillingene.

John Stones mistet kampen på grunn av en strekkskade, mens Benjamin Mendy som kjent er ute med en langtidsskade i flere måneder.

Slik startet lagene:

Manchester United (4-3-3): De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Young – Herrera, Matic, Lingard – Rashford, Martial, Lukaku

Benken: Lindelöf, Jones, Mata, Ibrahimovic, Romero, Shaw, McTominay

Manchester City (4-3-3): Ederson – Walker, Otamendi, Kompany, Delph – Fernandinho, De Bruyne, Silva – Sterling, Sane, Jesus

Benken: Bravo, Danilo, Gundogan, Agüero, Mangala, Bernardo Silva, Alexander Zinchenko

Dommer: Michael Oliver, Northumberland