LEDET FRA START TIL MÅL: Manificat gikk et svært solid løp i Davos.
LEDET FRA START TIL MÅL: Manificat gikk et svært solid løp i Davos. Foto: Fabrice Coffrini

Fransk seier da Klæbo sto over

Maurice Manificat benyttet sjansen da Johannes Høsflot Klæbo ikke stilte til start. Simen Hegstad Krüger ble beste norske på en fjerdeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Høsflot Klæbo sto over dagens 15 kilometer fristil i Davos, noe som ga resten av det norske laget en sjanse til å skinne.

Ingen av Klæbos lagkamerater kunne imidlertid gjøre noe med den franske forhåndsfavoritten Maurice Manificat.

Franskmannen vant foran russerne Sergej Ustjugov og Alexandr Bolsjunov.

– Jeg elsker dette stedet. Min forrige seier kom her i 2012 eller noe sånt, så jeg ville veldig gjerne gjøre det igjen. Jeg elsker denne løypen, sier en svært glad Manificat etter seieren.

Manificat tok tidlig ledelsen og lå lenge godt foran den russiske bjørnen Sergej Ustjugov. Ustjugov avsluttet råsterkt og tok ledelsen i mål foran lagkameraten Alexandr Bolsjunov (21).

Dermed fikk Manificat dårlig tid på slutten, men franskmannen var den eneste som var i nærheten av å matche Ustjugovs avslutning, og kunne til slutt slippe jubelen løs for seier, fire sekunder foran russeren.

Krüger beste nordmann

Simen Hegstad Krüger var beholdningen for det norske laget. 24-åringen gikk svært godt og hadde god utvikling i løpet.

Det imidlertid ikke til en pallplass. Krüger havnet til slutt på den sure fjerdeplassen, syv sekunder bak Bolsjunov på tredje og 21 sekunder bak den franske vinneren.

– Litt surt å få min andre fjerdeplass på rad. Jeg gjør et godt løp og klarte å disponere greit, sier Krüger til TV 2 etter løpet.

Krüger ble beste nordmann og er nå høyaktuell til en OL-plass på samme distanse.

– Det er godt å bli beste norske med tanke på det som skje senere med uttak osv. Det er bra å ta med seg. Og så er det samme distansen om en uke. Da håper jeg å ta steget opp på pallen.

– Jeg var i tvil om jeg skulle gå til mål

Martin Johnsrud Sundby friskmeldte seg og stilte på startstreken etter en trøblete uke med sykdom. Han sa selv før start at han var svært usikker på langrennsformen.

Det viste det seg at han hadde grunn til. Sundby startet forsiktig og det ble tidlig klart at han ikke ville bli involvert i tetkampen. Sundby havnet til slutt halvannet minutt bak vinneren.

– Det var som fryktet. Jeg var like pill råtten i dag som jeg følgte meg tidligere i uken, sier Sundby til TV 2 etter løpet.

– Jeg har ikke klart å komme meg ovenpå etter en kjip uke. Jeg klarer ikke å kjempe om noe som helst her i dag, og er litt i tvil om jeg skal gå til mål, men jeg tror det var veldig bra for meg å få den gjennomkjøringen i dag.

Sundby varsler nå at han må i opptrening. Han skal gå i Toblach, men vil kun ta det som trening.

– Nå må jeg trene. Nå har det gått litt for mye på halv tolv de første ukene. Nå har jeg ikke noe valg, nå må jeg legge ned en stor og tung treningsperiode og fokusere på det som skal skje fremover. Toblach blir to konkurranser på veien til det som skjer fremover. Nå må jeg trene hardt og mye.

Det var generelt en skuffende norsk laginnsats i Davos søndag. Hans Christer Holund ble nest beste nordmann på 8. plass, 36,9 sekunder bak vinneren. Johnsrud Sundby på en 20. plass var deretter neste nordmann på listen.

Landslagsjefen nekter imidlertid å gå med på at det var en skuffende norsk dag.

– Jeg er ikke kjempefornøyd, men heller ikke misfornøyd. vi skulle gjerne hatt en mann til i topp 10, men i dag klarte vi det ikke, sier Tor Arne Hetland til TV 2.