FERDIG: Det ble ikke lange stunden Peter Bosz fikk sitte i sjefstolen hos Borussia Dortmund.
FERDIG: Det ble ikke lange stunden Peter Bosz fikk sitte i sjefstolen hos Borussia Dortmund. Foto: Ina Fassbender

Dortmund-treneren fikk sparken

Peter Bosz er ferdig som trener for Borussia Dortmund. Tidligere Köln-trener Peter Stöger overtar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– I en samtale med Peter Bosz i går kveld, bestemte vi at han skulle gi seg med umiddelbar virkning. Det var emosjonelt, men også stilfult, sier Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke.

– Vi skilles som venner, og på vegne at hele Borussia ønkser jeg å takke Peter Bosz. Vi ser han fremdeles som en dyktig trener og et godt menneske, sier Watzke.

Samtidig er det klart at Peter Stöger overtar som klubbens hovedtrener ut sesongen.

Stöger fikk for en uke siden sparken som Köln-trener, etter å ha tatt bare to poeng på sine 13 første kamper. Den svake sesongstarten tangerte tidenes verste åpning i Bundesligaen.

– La Peter Stöger jobbe litt og bli kjent med laget. Målet vårt er å ta noen poeng før jul. Så snakker vi om målsettinger, sier Watzke.

Dortmund har også vært i elendig form den siste tiden, og røk ut av Mesterligaen med kun to poeng.

I den hjemlige serien har det heller ikke gått som ventet, og lørdag ble det 1-2-tap hjemme mot Werder Bremen. Dermed ligger den tyske storklubben på en skuffende 7. plass etter 15 kamper.

Dortmunds eneste seier på de siste 13 kampene kom mot Magdeburg (tredje nivå) i den tyske cupen.

Bosz kom til klubben før sesongen etter å ha ledet Ajax til en finale i Europaligaen. Han klarte imidlertid aldri å gjenskape suksessen hos den tyske giganten, og det har i tillegg vært mye bråk rundt stjernespilleren Pierre-Emerick Aubameyang under nederlenderens ledelse.