Politiet måtte rykke ut etter at det ble kastet brannbomber mot synagogen i Göteborg.
Politiet måtte rykke ut etter at det ble kastet brannbomber mot synagogen i Göteborg. Foto: Henrik Jansson/Expressen

Tre personer arrestert etter synagogeangrep

Et titalls maskerte menn skal ha kastet molotovcocktails mot en synagoge i Gøteborg lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding klokken 22.10 lørdag kveld om at det ble kastet brennende gjenstander mot synagogen i Göteborg, skriver GT/Expressen.

Flere politipatruljer rykket ut, og i menighetshuset pågikk en ungdomsfest, skriver avisen.

Søndag morgen melder Dagens Nyheter at tre personer er arrestert etter angrepet.

Et titalls maskerte menn skal ifølge vitner ha kastet flere såkalte molotovcocktails mot menighetshuset.

De jødiske ungdommene fikk beskjed av ordensvaktene som var på arrangementet om å flykte ned i kjelleren etter at flasker med bensin ble kastet mot bygningen.

– Det er alltid vakter på festene, og de ba ungdommene løpe ned i kjelleren. Der sitter de nå. Datteren min sier det lukter bensin. Det er fryktelig ubehagelig. Man har jo vært redd for at noe sånt kan skje her, sier moren til en av ungdommene som måtte søke tilflukt.

Forstander Allan Stutzinsky var på stedet da attentatet fant sted, og så de maskerte personene løpe derfra. Han frykter at det var USAs president Donald Trumps avgjørelse om å flytte ambassaden til Jerusalem som kan ha provosert frem ugjerningen.

Søker etter gjerningsmenn

Göteborgs-Posten skriver at det brant mellom biler som sto parkert utenfor da utrykningsmannskapene fra brannvesenet kom til stedet.

Redningstjenesten sier de har slukket en mindre brann på parkeringsplassen ved synagogen.

Det var fare for at brannen skulle spre seg til fasaden på det jødiske menighetshuset, men brannvesenet fikk slukket brannen som hadde oppstått, sier redningsleder Kristoffer Wahter.

– Vi har sperret av området for tekniske undersøkelser og søker etter gjerningsmenn, sier operasjonsleder Lars Tunefjord i polisregion Väst til SVT.