STORUTRYKNING: Politiet rykket ut med mange patruljer til bråket i Sandnes. På bildet kan man se til sammen fem politibiler.
STORUTRYKNING: Politiet rykket ut med mange patruljer til bråket i Sandnes. På bildet kan man se til sammen fem politibiler. Foto: Heidi Karin Gilje Skog

To arrestert etter ungdomsbråk – vitner observerte pistol og øks

Det ble full utrykning i Sandnes da politiet fikk melding om 20-30 ungdommer som var truende overfor hverandre. Både pistol og øks ble observert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 21-tiden lørdag meldte politiet i Sør-Vest på Twitter at de hadde kontroll på flere personer som hadde vært involvert i ordensforstyrrelse og skremmende adferd ved Lurabyen i Sandnes i Rogaland.

– Vi vet ikke helt hva som har skjedd ennå. Vi fikk inn flere telefoner om ungdommer som var truende overfor hverandre, og det ble observert øks og pistol, sa operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt Stavanger, Tor Helge Stavik, til TV 2.

Politiet rykket ut med flere patruljer. Da de kom til stedet, var det mange av ungdommene som løp.

– Vi har fått tak i noen, men vi søker etter flere. Vi har blant annet kontroll på han med øks. Nå jobber vi videre med etterforskning på stedet, opplyste Stavik.

Til sammen var det 20-30 ungdommer som var på stedet da politiet ankom. Ingen personer ble skadet. På grunn av personen som ble observert med pistol, bevæpnet politiet seg i jakten på ungdommene.

– Patruljene gjør avhør og jobber med sporsikring. Etterforskningen skal avdekke hva som har skjedd, sa Stavik.

Ved 23-tiden opplyste operasjonslederen at to personer var arrestert, hvor den ene var mindreårig.

– En av de to som er innbrakt var personen med øks. Vi tror hendelsen hadde tilknytning til en fest i området, sier Stavik.