Raser mot Benteke etter straffetyveri

– Vi forventer at spillerne ikke endrer planene vi trenere har lagt, sier Roy Hodgson etter at Christian Benteke skal ha stjålet til seg straffespark og bommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se straffemissen og sammendrag fra kampen på Selhurst Park i videovinduet!

Crystal Palace på sisteplass kunne tatt en etterlengtet seier lørdag da laget fikk straffespark på overtid mot Bournemouth, men Christian Bentekes elendige forsøk ble enkelt reddet av keeper Asmir Begovic. Dermed endte det i stedet 2-2.

Crystal Palace-manager Roy Hodgson bekreftet etter kampen at Benteke egentlig ikke skulle tatt straffesparket.

– Dette er såpass alvorlig at du kan lure på om Benteke har en fremtid i klubben. Dette er et grovt ordrebrudd, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Etter den høydramatiske kampen på Selhurst Park havnet Roy Hodgson i diskusjoner med en tilskuer.

– Det var ingen krangel, det var bare en fyr som stilte et spørsmål om hvorfor Benteke tok straffesparket, forklarer manageren til BBC.

– Jeg svarte at han ikke hadde fått den beskjeden, men at han tok ballen. Det var en avgjørelse tatt av én mann, og ingen på laget kunne ta ballen fra ham. Vi som leder laget forventer at spillerne ikke endrer de planene vi har lagt, så vi forsøkte å rope ut, men det nådde ikke frem før straffesparket ble tatt, sier den tidligere Viking-treneren.

Hodgson forventer at det er siste gang at Benteke stjeler straffespark fra lagkameratene.

– Etter å ha brent straffesparket og sørget for at vi tapte to poeng vi hadde fortjent, forventer jeg ikke at han går frem for å ta straffespark neste gang, sier Roy Hodgson til klubbens egen nettside.

Også tidligere i kampen fikk Crystal Palace straffespark, men da var Luka Milivojevic og utlignet til 1-1. Den serbiske midtbanespilleren fullførte kampen og ville vært et naturlig valg til å ta ellevemeterssparket på overtid.

– Jeg forventet at Luka skulle ta det som vår foretrukne straffeskytter, men av en eller annen grunn insisterte Christian på å ta det, og han bommet. Jeg tror han har blitt fortalt at han ikke er vår straffeskytter, sier Hodgson.

– Jeg så ikke hva som skjedde, annet enn at Christian skulle ta det. Det kreves stort mot for å ta den. Dessverre brente han det. Vi må glemme det og komme oss videre. Vanligvis er Luka vår foretrukne straffetaker og han hadde allerede satt ett, men vi hadde så mange sjanser til å avgjøre kampen, så vi spilte ikke uavgjort på grunn av straffemissen, sier Scott Dann.

Kraftspissen har nå gått hele tolv Premier League-kamper uten scoring.

– Han er sjokkert og skuffet. Bortsett fra straffebommen, er det hans beste kamp under meg. Han holdt på ballen, og det var skuffende at han kunne krone det med ett mål, sier han.

Ett poeng gjør at Crytal Palace fremdeles ligger på sisteplass, men det er tett mellom lagene oppover på tabellen.