de bruyne til tv 2:

– Jeg var i en vanskelig situasjon

Kevin De Bruyne snakker ut om Chelsea-exiten i eksklusivt TV 2-intervju.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United - Manchester City på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl. 17.30.

Kevin De Bruyne følte han måtte dra fra Premier League for å komme seg videre, men belgieren kom likevel knallsterkt tilbake.

Midtbanespilleren fikk nemlig svært lite tillit av José Mourinho i Chelsea. Så lite at De Bruyne bestemte seg for å forlate England i januar 2014.

– Det var ikke så tøft. Jeg forsto at jeg var i en vanskelig situasjon med tanke på spilletid. Det var dét. Jeg angrer ikke på noe. Jeg syns fortsatt det var rett å gå til Chelsea. Men når man er fotballspiller, må man spille fotball. Det gjorde jeg ikke der. De prøvde å låne meg ut, men jeg fikk følelsen av at jeg burde dra permanent, sier Kevin De Bruyne til TV 2.

– Tvilte du på om du kunne komme tilbake til det nivået?

– Jeg hadde det ikke travelt. Jeg dro først til Tyskland, og jeg var veldig lykkelig der. Da City kom på banen, følte jeg likevel at det var et riktig steg å ta.

Se intervjuet i sin helhet i videovinduet øverst.

I årets Premier League-sesong står De Bruyne med tolv målpoeng (fire mål og åtte målgivende) for et Manchester City-lag som har startet sesongen på glimrende vis. Før søndagens storkamp leder de lyseblå ligaen med åtte poeng mer enn Manchester-rivalene.

– Vi vet at det er veldig viktig
Belgieren er klar over hvor viktig lokaloppgjøret er for supporterne.

– En seier vil gi fansen «bragging rights» overfor sine venner. Vi vet at det er veldig viktig å vinne disse kampene.

Men skal de lyseblå gå til topps i Manchester-derbyet, må De Bruyne og co. overliste David de Gea.

I fjorårets oppgjør på Old Trafford klarte De Bruyne det. Han scoret nemlig 1-0-målet i det som ble en 2-1-seier til City.

– Er de Gea verdens beste keeper for øyeblikket?

– Sannsynligvis en av de. Han har vært en av de beste i flere år nå. Han reddet United mot Arsenal, sier 26-åringen.

Har god kjennskap til begge managerne
Manchester-derbyet blir også en kamp på sidelinjen. Der møttes to av verdens aller beste managere, og De Bruyne kjenner begge to veldig godt.

– Det er mange likheter, men også en del ulikheter. De er to forskjellige typer. Jeg tror Mourinho er strengere, han holder avstand, mens Guardiola er tettere på spilleren. Det er en annen tilnærming.

– Men for å være rettferdig, måten de forbereder seg på er litt det samme. De er taktisk veldige dyktige, selv om de selvsagt har hver sin stil. De vil spille fotball og de vil vinne, det er det viktigste. Det er det de begge vil vise laget.