NUMMER FEM: Marte Olsbu.
NUMMER FEM: Marte Olsbu. Foto: Åserud, Lise

Marte Olsbu gikk seg kraftig opp i Hochfilzen

Frolendingen fikk med seg Synnøve Solemdal på topp ti på jaktstarten i Hochfilzen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marte Olsbu gikk ut som nummer 13, men gjennomførte en bra konkurranse og kom inn på femteplass. Hun kom i mål 58,2 sekunder bak vinneren, slovakiske Anastasia Kuzmina.

– Jeg synes det var bra, og jeg klarte å skjerpe meg etter den første bommen, så jeg er veldig godt fornøyd med å treffe 19. Jeg kunne vært litt bedre i sporet, for jeg merker jeg er litt seig, men jeg håper det kommer seg utover, sier Olsbu til NRK.

Synnøve Solemdal var den nest beste av de norske med åttendeplass. 28-åringen hadde ett bom på første og siste skyting.

– Jeg er egentlig ganske bra fornøyd. Jeg lå bak Marte hele tiden og hadde fantastiske ski, så jeg er brukbart fornøyd. Topp ti er kjempebra, sier Solemdal til NRK.

Anastasiya Kuzmina fra Slovakia vant ti sekunder foran finske Kaisa Mäkäräinen, som igjen var best i langrennssporet. Darja Domratsjeva gikk ut først etter seieren på sprinten, men konen til Ole Einar Bjørndalen måtte nøye seg med tredjeplass etter jaktstarten.

Ingrid Landmark Tandrevold hadde tre bom og kom i mål 1.59,8 minutter bak Kuzmina. Hilde Fenne noterte seg for fjerde beste langrennstid, men sju bom på standplass førte henne ned fra tolvte- til 36. plass.