Nilsson slo Falla i dramatisk duell

Et glipptak holdt på å koste Stina Nilsson seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en duell mellom Stina Nilsson og Maiken Caspersen Falla i sprintfinalen i Davos lørdag, og det var den svenske langrennsstjernen som var sterkest.

Nilsson så ut til å vinne kontrollert, men hadde et glipptak på oppløpet og mistet fart.

Bakfra kom Falla susende, men oppløpet var akkurat for kort til at hun rakk å ta inn den svenske langrennsstjernen.

Se spurten over!

– Det var fryktelig nære, men jeg er kjempefornøyd. Jeg tok ut absolutt alt jeg kunne, og gikk for seieren. Jeg synes jeg var tøff som prøvde, men det var ikke mer å hente. Men jeg var fornøyd, jeg fikk ut det jeg var god for, Falla til TV 2.

– Å bli nummer to i løypen jeg liker minst får være godkjent, sier hun.

Nilsson var naturlig nok også meget tilfreds.

– Jeg har vært sterk hele dagen, og var sikker på at jeg skulle gi Maiken kamp i dag. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte det til slutt, sier Nilsson.

Det var tre amerikanere i finalen, men bare Kikkan Randall kom på pallen. Jessica Diggins ble nummer fire og Ingvild Flugstad Østberg nummer fem. Sisteplassen i finalen gikk til Ida Sargent.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan kroppen føltes. En femteplass i dag føles faktisk bedre enn fjerdeplassen på sprinten på Lillehammer, sier Østberg til TV 2.

Thea Krokan Murud ble slått ut i semifinalen, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Mari Eide ble alle utslått i kvartfinalen.

Marit Bjørgen valgte å stå over sprinten. Hennes erstatter, Anne Kjersti Kalvå, ble forkjølet og kunne ikke stille i rennet.