Utskjelt sommerkjøp senket Chelsea i London-derbyet

Marko Arnautovic sikret en sårt tiltrengt West Ham-seier mot Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham - Chelsea 1-0

Marko Arnautovic har ikke vært en umiddelbar hit etter overgangen fra Stoke til West Ham i sommer. Mot Chelsea sørget angriperen for en sjokkstart da han prikket inn 1-0-målet etter fem minutter.

Se scoringen i videovinduet øverst.

Østerrikeren, som har fått mye kritikk etter overgangen, sto med null målpoeng i West Ham-trøyen før lørdagens derby.

– Det er herlig spill. Dette er den Arnautovic West Ham trengte, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Chelsea slet med å svare på den tidlige scoringen. Contes mannskap skapte få store muligheter, og dermed kunne David Moyes slippe jubelen løs for sin første seier som West Ham-manager. Klubben er fortsatt under streken med sine 13 poeng, men har nå både Swansea og Crystal Palace bak seg.

– Denne seieren betyr veldig mye mer enn tre poeng for West Ham. Nå får de også publikum i gang. De får troen på at David Moyes-prosjektet kan lykkes. For en innsats, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

– For et resultat
Mark Noble hyller Arnautovic etter seieren.

– Han var fantastisk. Han har fått mye kjeft den siste måneden, men i dag var han fantastisk, sier West Ham-kapteinen om matchvinneren.

– Målet betyr mye for meg. Det har ikke vært en enkel periode for meg. Den siste måneden har det gått bedre. Det er ikke mitt siste mål, jeg vil score flere og hjelpe laget, sier Arnautovic.

David Moyes var både lettet og glad etter sin første West Ham-seier.

– For et resultat for oss! Vi var nære mot Manchester City. Det var tøft i dag. Chelsea presset oss. Vi fikk et bra mål, og hadde vi vært bedre med ballen, kunne vi faktisk scoret flere, sier en smilende Moyes.

– Det er veldig vanskelig
Chelsea ligger fortsatt på tredjeplass, men Liverpool vil gå forbi dersom de vinner søndagens kamp mot Everton.

– Når man taper, er man veldig skuffet. Vi startet veldig svakt. Vi prøvde å komme tilbake, men det er veldig vanskelig å ligge under 0-1 mot West Ham i et London-derby, sier Antonio Conte.


Arnautovic ordnet tidlig ledelse
I West Ham-buret fikk Adrían tillit fra start. Joe Hart ble henvist til benken for andre kamp på rad. Chelsea gjorde én endring fra Mesterliga-oppgjøret mot Atlético; Marcos Alonso inn for Victor Moses.

Vertene fikk en superstart på London Stadium. Etter kun fem minutter kombinerte Marko Arnautovic presist med Manuel Lanzini, før østerrikeren trillet inn 1-0 fra kort hold.

– Det er herlig spill. Dette er den Arnautovic West Ham trengte, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Det var det utskjelte West Ham-kjøpets første ligascoring for sin nye klubb. Den eksentriske angriperen jublet ekstatisk sammen med fansen, og fikk derfor se det gule kortet etter feiringen.

Omtrent ti minutter etter scoringen var Álvaro Morata på en visitt i West Hams sekstenmeter. Spanjolen gikk i bakken etter en duell med Winston Reid, men dommer Anthony Taylor mente det ikke var nok for å dømme straffespark.

Midtveis i omgangen fant Cesc Fàbregas en umarkert Tiemoué Bakayoko i West Ham-boksen, men franskmannens skudd ble blokkert. Noen minutter senere testet N'Golo Kanté skuddfoten fra 18 meter, men Adrían fikk slått til corner.

Chelsea hadde desidert mest ball utover i omgangen, men bortelaget slet med å skape de helt store sjansene mot et svært kompakt West Ham-lag. Dermed gikk vertene til pause med en noe overraskende 1-0-ledelse.

Frisk Arnautovic
Ved pause valgte Antonio Conte å erstatte Bakayoko med Pedro. Chelsea fortsatte det sterke presset, men en stygg feilpasning fra Gary Cahill gjorde at West Ham fikk en glimrende kontringsmulighet. Michail Antonio spilte fri Arnautovic, men østerrikeren ble korrekt avvinket for offside.

Arnautovic var et konstant uro-moment, og angriperen ropte på straffe da han skjøt ballen opp i armen til Andreas Christensen.

– Den er interessant. Kort avstand er muligens det dommer vurderer, i tillegg til at armen er i en naturlig posisjon, sa Wikestad.

Etter 55 minutter kom Victor Moses inn for Marcos Alonso. Og åtte minutter senere kastet Conte inn sitt siste kort; Willian.

Etter 67 spilte minutter måtte Aaron Cresswell ta i bruk ulovlige midler for å stoppe Willian. Frisparket slo Fàbregas inn i boksen mot Christensen, men danskens avslutning ble blokkert av det oppofrende West Ham-forsvaret.

Sjanser i sluttminuttene
Åtte minutter før slutt fikk Morata en svær sjanse, men spanjolen sendte ballen utenfor - i tillegg til at linjedommeren hadde vinket med flagget.

Kort tid senere klarte Eden Hazard å dra seg fri i midten, men skuddforsøket gikk over mål.

Fjerdedommeren viste frem skiltet med fem tilleggsminutter, og Chelsea fortsatte presset. Fàbregas testet skuddfoten fra distanse, men forsøket gikk høyt over tverrliggeren. Dermed endte det med 1-0 til West Ham på London Stadium. The Hammers er for øvrig fortsatt under streken med sine 13 poeng.

Chelsea ligger fortsatt på tredjeplass, men Liverpool vil gå forbi dersom de vinner søndagens kamp mot Everton.

Slik stilte lagene
West Ham: Adrían; Reid, Ogbonna, Cresswell; Zabaleta, Lanzini, Noble, Obiang, Masuaku; Arnautovic; Antonio.

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Cahill, Christensen; Zappacosta, Kanté, Bakayoko, Fabregas, Alonso; Hazard, Morata.