Klæbo vant prologen – Krogh ute etter fall

Johannes Høsflot Klæbo vant sprint-prologen i Davos. Finn Hågen Krogh var på sin side uheldig og røk ut etter et fall. Alle de fem norske jentene kvalifiserte seg til kvartfinalen..

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se finalerundene i sprinten på TV 2 fra klokken 12.50.

Klæbo har vært best i alle prologer så langt i sesongen, men han var ikke like suveren i Davos som han har vært før i år. Det skyldes nok at sprinten gikk i fri teknikk, og enn så lenge er Klæbo kanskje hakket hvassere i klassisk.

Se fallet til Krogh i videovinduet øverst.

Klæbo var best i prologen i Ruka og i Lillehammer, og han var også best under den nasjonale åpningshelgen på Beitostølen.

Franske Lucas Chanavat og Italias Federico Pellegrino var de to som kom nærmest Klæbo i Davos. Chanavat var 1,27 sekunder bak, og Pellegrino var 1,73 sekunder bak.

Sondre Turvoll Fossli, Håvard Solås Taugbøl, Emil Iversen og Pål Golberg gikk i tur og orden inn til trygge plasseringer, men nedturen fortsatte for Finn Hågen Krogh. Norges ankermann på VM-stafetten har ikke fått en god innledning på sesongen, og lørdag var tiden hans for dårlig til å kvalifisere seg til kvartfinalen.

Denne gang skyldes det imidlertid et uheldig fall. Nordmannen falt i en krapp sving rett etter start og tapte verdifull tid.

Det svenske sprint-esset Emil Jönsson lå lenge på 30. plass, som er den siste plassen som går til kvartfinale. Han ble imidlertid danket ut av sin landsmann Emil Johansson og får dermed ikke gå kvartfinale senere i formiddag.

Alle de norske jentene videre

Stina Nilsson kom med et skremmeskudd og vant prologen med 2,57 sekunder foran Ingvild Flugstad Østberg.

– Stina Nilsson var uimotståelig, sier TV 2s langrennsekspert Oddbjørn Hjelmeset.

Forhåndsfavoritt Maiken Caspersen Falla gikk en kontrollert prolog og ble nummer åtte.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng kvalifiserte seg også til kvartfinale senere i dag. Det gjorde også Mari Eide. 28-åringen klarte gledelig nok en 30. plass og ble dermed den siste som kvalifiserte seg fra prologen.

– Veldig bra. Det er ikke noen selvfølge at alle skal gå videre, sier Hjelmeset.

Marit Bjørgen står over sprinten, men er klar til søndagens 10 kilometer i fri teknikk.

Anne Kjersti Kalvå skulle ha gått sprinten i stedet for Bjørgen, men Kalvå måtte melde forfall med forkjølelse lørdag formiddag.

Finalene går senere lørdag.

(NTB).