– Mourinho er strengere enn Pep

I et intervju med TV 2 sammenligner Kevin De Bruyne de to stjernemanagerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United – Manchester City søndag kl. 17.30.

Søndag møter Manchester United byrival Manchester City til en duell som kan bli avgjørende for tittelkampen i Premier League.

Før den kampen har TV 2 møtt Kevin De Bruyne. 26-åringen har kanskje vært Premier Leagues beste spiller hittil denne sesongen og har en stor del av æren for at Manchester City leder med hele åtte poeng før søndagens skjebnekamp.

Se De Bruyne uttale seg om Mourinho og Pep i videovinduet øverst.

Det har vært mye fokus på de to managerne før søndagens derby. Fredag uttalte Pep Guardiola noe overraskende at han og José Mourinho var «som tvillinger.»

De Bruyne spilte under José Mourinho da de begge var i Chelsea og har dermed et godt sammenligningsgrunnlag. Overfor TV 2 gir han sin nåværende manager rett i at de to er like, men han påpeker likevel en vesentlig forskjell i de to managernes tilnærming til spillerne.

– Det er mange likheter, men også en del ulikheter. De er to forskjellige typer. Jeg tror Mourinho er strengere, han holder avstand, mens Guardiola er tettere på spilleren. Det er en annen tilnærming, sier han i intervjuet.

– Men for å være rettferdig, måten de forbereder seg på er litt det samme. De er taktisk veldige dyktige, selv om de selvsagt har hver sin stil. De vil spille fotball og de vil vinne, det er det viktigste. Det er det de begge vil vise laget.

Det samsvarer med det Guardiola selv sa på pressekonferansen fredag. Her fikk han også spørsmål om hva han syntes Mourinhos spillestil, som har vært beskyldt for å være destruktiv og kjedelig. Det ville imidlertid ikke spanjolen si seg enig i.

– Vi har møtt hverandre ved flere store anledninger tidligere. Jeg vet hvilken type kamp jeg kan forvente meg, fordi det er helt normalt. Jeg kritiserer aldri mine kollegaer på grunn av deres spillestil. Alle managere har sin egen måte å spille på, sa spanjolen.

– Til slutt så er det resultatene som teller. Jeg respekterer mine kollegaer. Mourinho vet at jeg vil vinne kampen, og jeg vet at Mourinho vil vinne kampen.