Smellen kan koste dyrt: – Veien videre er mye vanskeligere for Norge

Sverige får langt enklere motstand på veien til finalen etter å ha tatt gruppeseieren fra Norge. Allerede i kvartfinalen kan håndballjentene møte sin største utfordrer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norges åttendedelsfinale mot Spania på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra klokken 20. Kampstart kl. 20.30.

Norge valset over de fire første motstanderne i VM, men håndballjentene gikk på en smell i gruppefinalen mot Sverige. Nederlaget betyr at Norge endte på andreplass og møter Spania i stedet for Slovenia i åttendedelsfinalen mandag.

Se TV 2s håndballeksperter vurdere VM-veien videre i videovinduet øverst!

Det betyr også at veien til finalen blir langt vanskeligere, for i en eventuell kvartfinale venter etter alt å dømme Russland. Russerne er storfavoritter mot Sør-Korea i sin åttendedelsfinale.

Romania eller Nederland er blant de potensielle motstandere om Norge skulle gå til semifinalen.

– Vi møter den største utfordreren i kvartfinalen om jobben gjøres mot Spania, sier TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

– Det er beintøft å møte russerne allerede i en kvartfinale, men først må vi slå Spania. Vi har spilt med russerne i Møbelringen Cup før mesterskap, men de slo danskene enkelt i dag. Vi har gjort det mye vanskeligere for oss, sier TV 2s ekspert Bent Svele.

Norge er regjerende verdensmestere og den store favoritten til å vinne igjen.

– Vi ser at dette blir en tøffere vei, men samtidig lener jeg meg på det at Norge på sitt beste er det beste laget i VM, så vi kan slå hvem som helst. Det er klart det er spesielt å få Russland – sin argeste konkurrent og tøffeste motstander – i en kvartfinale, sier TV 2-ekspert Gro Hammerseng-Edin.

– Men nå skal vi ikke gå i fellen om å snakke om kvartfinale før vi har spilt mot Spania. De må tenke på Spania, og tenke at Norge slår hvem som helst på sitt beste, fortsetter den tidligere landslagskapteinen.

Håndballjentene forventer ikke at det blir enkelt mot Spania, for «tøff» er karakteristikken som går igjen på mandagens motstander.

– Det blir spennende, og Spania er en veldig tøff motstander, man absolutt mulig å slå, sier Kari Aalvik Grimsbø.

– Det er en tøff åttendedelsfinale, så vi på heve oss litt på alt, da tror jeg vi skal klare det, sier Kari Brattset.

– Det er et lag med enda mer fart og enda flere fotsterke spillere, så alle må opp og danse, sier Stine Skogrand.

– Det blir tøft. Jeg har ikke tenkt så mye på det ennå, men det skal bli spennende. Det er mye fart og tempo der også, men det er bare én ting å gjøre og det er å vinne, sier Katrine Lunde.