Guardiola: – På en måte er jeg og Mourinho tvillinger

Pep Guardiola ser likheter mellom ham og Mourinho.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United – Manchester City søndag kl. 17.30

Søndag møter Manchester United byrival og den bråkete naboen Manchester City til en duell som kan bli avgjørende for tittelkampen i Premier League.

Se utdrag fra Guardiolas pressekonferanse øverst!

Foran oppgjøret topper som kjent Manchester City tabellen åtte poeng foran laget fra den røde delen av Manchester.

– På en måte er vi tvillinger
Manchester City-manager Pep Guardiola innrømmer på fredagens pressekonferanse at han ser likheter mellom seg selv om rivalen José Mourinho.

– Definitivt. På en måte er vi som tvillinger. Han ønsker å vinne troféer, og jeg ønsker å vinne troféer, forklarer Guardiola ifølge Sky Sports News, og legger til:

– Det er det samme med Antonio Conte, Jürgen Klopp og Mauricio Pochettino. Vi elsker konkurransen, vi elsker å vinne. Derfor er det ikke en spesiell anledning å slå Mourinhos lag i enkeltkamper, fortsetter han.

Nekter å kritisere Mourinhos spillestil
José Mourinho har fått mye kritikk for å i perioder stå for det mange mener er en defensiv type fotball.

Rivalen Guardiola nekter å kritisere Mourinhos stil.

– Vi har møtt hverandre ved flere store anledninger tidligere. Jeg vet hvilken type kamp jeg kan forvente meg, fordi det er helt normalt. Jeg kritiserer aldri mine kollegaer på grunn av deres spillestil. Alle managere har sin egen måte å spille på, sier spanjolen, og slår fast:

– Til slutt så er det resultatene som teller. Jeg respekterer mine kollegaer. Mourinho vet at jeg vil vinne kampen, og jeg vet at Mourinho vil vinne kampen, konkluderer han diplomatisk.

Se Manchester United – Manchester City søndag kl. 17.30