Håndballjentene fikk bank av svenskene og mistet gruppeseieren

Den norske seiersrekken bråstoppet på 29 kamper mot Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Sverige 28-31 (18-16)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Norge har valset over motstanderne i de fire, men møtte veggen i gruppefinalen mot Sverige, som vant kampen 31-28.

– En god påminnelse på at de er gode motstandere i vente, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Seiersrekken etter semifinaletapet i Rio-OL i fjor sommer stoppet dermed på 29 kamper, og Norge blir nummer to i gruppen bak Sverige, som tar gruppeseieren på innbyrdes oppgjør.

– Svenskene ville mer og hadde større kampånd. Vi var for ujevne og tok ikke krigen mot dem i mer enn enkelte perioder, så det er en god lærepenge for oss alle. Det skal mer som skal til enn det vi har gjort i de fire første kampene, sier Hergeirsson, som sa at han ikke var skuffet over spillerne.

I den TV 2-sendte åttendedelsfinalen venter Spania for Norge mandag klokken 20.30.

– Det blir tøft. Å møte Spania i en åttendedelsfinale er litt tidlig, men vi må opp flere hakk fra denne kampen, og det skal vi klare, sier Camilla Herrem til TV 2 om motstanderen Norge møter i Leipzig.

Jevnt før pause
Nabolandene fulgte hverandre tett gjennom første omgang, men Norge fikk etter hvert opp opp dampen og ledet på det meste 18-14, men svenskene leverte en sluttspurt før pause og en sen scoring av svenskene gjorde at Norge byttet side med bare en tomålsledelse.

Norge hadde vært suverene i sine fire første VM-oppgjør mot Ungarn, Argentina, Polen og Tsjekkia før Sverige-kampen.

– Det er et fantastisk tempo i kampen, kommenterte TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin i pausen.

– Men jeg er ikke helt fornøyd med forsvarsjobben. Det har ikke hengt sammen i midtforsvaret. Det er for passivt, vi blir stående for flate og vi lar dem vinne for mange duellene. Det er et svensk lag som har skuldrene ned og spiller bedre enn de har gjort i de andre kamper, fortsatte hun.

Det var en vurdering Mia Hermansson Högdahl var enig i.

– Vi merker at vi møter bedre motstand, men vi scorer mange mål. Dessverre slipper vi inn fire-fem for mange bakover, sa Thor Hergeirssons assistent til TV 2 før andre omgang.

Svenskene slapp ikke taket
Den svenske sluttspurten ble til en god svensk start på andre omgang, og plutselig var kampen snudd til 19-18-ledelse for Sverige.

– Norge trenger en slitkamp for å gjøre det godt. De gangene det har gått for glatt, har det vært rett ut, sa TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

Norge skjerpet seg og gikk opp i en tremålsledelse, men slurvete avslutninger og straffebom gjorde at håndballjentene ikke klarte å drepe kampen. Svenskene nektet å gi seg og en ny snuoperasjon, og mot slutten var det Sverige som hadde mest å gi og vant til slutt 31-28.

Med andreplassen venter Spania i åttendelsfinalen i Leipzig.