– Så nervøs at jeg ble uvel

Maiken Caspersen Falla skrev selv ut «resepten» som roet nervene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sprinten fra Davos direkte på TV 2 og Sumo fra klokken 10.35.

– Jeg var jo spent og nervøs før løp at jeg ble skikkelig uvel. Jeg følte at dette tappet meg for krefter. Noe måtte gjøres!

Dette er resepten

Maiken Caspersen oppsøkte hverken apotek eller psykolog. Hun skriver selv ut «resept» på vidundermedisinen.

– He-he, sier Maiken Caspersen Falla når hun skal fortelle om det hun selv kaller for en huskelapp:

– Dagen før hver konkurranse så lager jeg en detaljert plan over alt jeg skal gjøre slik at jeg skal ha kontroll på alt som skal skje. Alt fra når skal jeg stå, når skal jeg spise frokost, når skal gå meg en tur, hvor lenge jeg skal varme opp, hva jeg skal pakke i sekken til løpet. Det er veldig detaljert, forteller Maiken Caspersen Falla og viser TV 2 hvordan huskelappen blir til

– Grunnen til at jeg lager den så detaljert er at ingenting må blir tilfeldig på konkurransedagen. Og det er fordi jeg ikke pleier å ha hodet helt med meg. På renndager er jeg bare fokusert på å gå fortest mulig på ski.

Plan A og plan B

Men, Caspersen Falla lager skriver også kvelden før rennet en slagplan for selve rennet.

– Det er råd til meg selv om for eksempel hvor i et felt jeg bør ligge, finne riktig sittestilling i utforkjøringer og her i Davos er det viktig å finne den mest gunstige linjen inn i den siste svingen. Også kan jeg ikke bare ha plan A for løpet, det skjer alltid noe uforutsett og da må jeg ha plan B klar.

Favoritt i Davos

I sprinten på Lillehammer fungerte huskelappen perfekt, det ble seier, nå er ny oppskrift funnet og nedskrevet foran sprinten i Davos lørdag:

– Jeg må jo se meg selv som en av favorittene, men Davos har aldri vært noe favorittsted for meg. Alltid mange tette dueller og mye uhell her. Og det har ofte vært folk som har spissere albuer enn meg som har lykkes her, sier Maiken Caspersen Falla.