Smuglet sprit i ferdighus

ÅLESUND (TV 2): Mannen fra Litauen skulle levere moduler til et ferdighus i ei bygd på Sunnmøre. I kasser fant husbyggerne store mengder smuglersprit!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 45 år gamle sjåføren fra Litauen ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire uker i Sunnmøre tingrett, siktet for brudd på Tolloven.

– Arbeiderne på det aktuelle huset ble mistenksom da sjåføren ba om at tre kasser som var lastet av, skulle lastes på vogntoget igjen. Da de åpnet en av kassene oppdaget de spriten og varslet politiet, sier politiadvokat Cathrin Remøy i Møre og Romsdal politidistrikt.

Mannen ble pågrepet i ei bygd på Sunnmøre onsdag. Ifølge politiet ble det funnet 944 flasker med brennevin fordelt på tre store kasser.

– Avgiftsunndragelsen er på ca. 360 000 kroner, opplyser Remøy til TV 2.

Sjåføren har i politiavhør forklart at han ikke hadde noen anelse om at husleveransen til Norge inneholdt sprit, og han hevder seg grovt utnyttet.

Sjåføren ble tidligere på dagen torsdag stanset av politiet på Hareid fordi de fikk melding om at litaueren kjørte med last som ikke var forsvarlig lastet. Han fikk da beslaglagt førerkortet, men tillatelse til å levere huset på en adresse på Sunnmøre.

– Min klient nekter straffskyld for smugling, men har samtykket i fengsling, sier hans forsvarer Oddvar Aarsæther.

Politiet har ambisjoner om å ta ut tiltale og gjennomført straffesaken mot 45-åringen før fengslingsperioden er over.