ALDEREN TYNGER? Marit Bjørgen står over sprinten i Davos, men har fortsatt en ambisjon om å gå alle de seks distansene under OL. Og om å finne noen ekstra gir hun kan sette inn.
ALDEREN TYNGER? Marit Bjørgen står over sprinten i Davos, men har fortsatt en ambisjon om å gå alle de seks distansene under OL. Og om å finne noen ekstra gir hun kan sette inn. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

Bjørgen dropper sprinten: – Jeg begynner å bli gammel

Fullt fokus på søndagens 10-kilometer for Marit Bjørgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se helgens verdenscuprenn i langrenn på TV 2 og Sumo.

Davos/Bergen (TV 2): Marit Bjørgen (37) har bestemt seg for å stå over lørdagens sprint i Davos, for å fokusere på 10-kilometeren søndag.

– Min beslutning er at jeg føler det har vært flere konkurranser mange helger på rad. Forrige helg var jeg litt sliten, og jeg føler jeg ikke er god nok for en finale i sprint nå. Da vil jeg heller legge alle kortene inn mot 10-kilometeren på søndag, sier Bjørgen til TV 2.

– Hvordan skal vi tolke at du nå begynner å hoppe over distanser?

– Jeg begynner å bli gammel, ler Bjørgen.

– Det er en ny situasjon for meg. Jeg er mamma, og du har den totale belastningen. Nå har det vært reising tre helger på rad. Jeg har konkurrert og prøvd å trene godt imellom, så det er den totale belastningen, fortsetter skidronningen.

Bjørgen har ikke hatt for vane å stå over så mange renn, men livet som småbarnsmor legger andre føringer.

– For tre år siden var situasjonen helt annerledes. Ser du tilbake til i fjor konkurrerte jeg ikke denne helga. Da var jeg hjemme og hadde tre-fire dager uten trening. Så trente jeg godt, reiste ned hit, trente godt og gjorde det bre i La Clusaz, sier hun.

Vil gå alle OL-øvelsene
Bjørgen har tidligere uttalt at hun ønsker å gå alle de seks øvelsene under OL i Pyeongchang, og det har ikke endret seg. Men hun innrømmer at hun ikke er bankers på sprinten.

– Jeg har jo lyst til å gå alle seks i OL, men så har jeg sagt at da må jeg være god nok til å være med i en finale på sprinten. Nå har jeg én mulighet igjen, og det er NM. Da må jeg vise meg godt frem for å ha muligheten til å gå, og være en av de fire. Men jeg har ikke lyst til å gå sprinten om jeg ikke er god nok til å gå en finale, sier hun.

Og Bjørgen innrømmer at hun har tenkt på om seks øvelser kan være for mye å gape over.

– Ja, det er klart. Det er seks distanser på 14 dager. Det er absolutt mulig. Og da kommer man inn i et mesterskap med overskudd, det er noe helt annet enn på denne tiden av året, så jeg tror det er mulig. Men det er klart jeg må ta en vurdering på det, og det er derfor jeg må føle at jeg må være god nok til å kjempe om en finale hvis jeg skal gå sprinten, sier 37-åringen.

Trigges av Kalla
Hun har heller ikke gravd seg ned etter å ha blitt grundig slått av svenske Charlotte Kalla i sesonginnledningen.

– Det synes jeg er bra, for det trigger meg. Jeg liker ikke å bli slått. Det gjelder uansett om det er Kalla eller noen andre, sier Bjørgen.

Og hun er ikke bekymret.

– Når jeg gjør dette vil jeg stå øverst, men Kalla er i bra slag nå. Jeg har vært med lenge og kjenner når kroppen virkelig er på hugget, og når den ikke er det. Hvis jeg skulle vært bekymret, måtte jeg følt at jeg gikk rått og at ting stemte helt, sier Bjørgen.

Dermed skal du ikke se bort ifra at hun har noen ekstra gir å legge inn utover sesongen.