Arne Scheie i opphetet ski-diskusjon:

– Mediene er jo ikke så tjukke i hodet at de skriver om ting som folk ikke er opptatt av

Løpedronning Ingrid Kristiansen Kristiansen mener skiidrett tar for stor plass i norske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På søndag satte nordmannen Sondre Nordstad Moen ny maraton-rekord med tiden 2.05.48. Det er den raskeste tiden for en ikke-afrikansk løper noensinne.

Løpedronning Ingrid Kristiansen mener bragden fikk for lite oppmerksomhet i norske medier.

– Skjønner ikke hvor stort det er

I programmet Underhuset på TV 2 Nyhetskanalen møtte Kristiansen tidligere sportskommentator på NRK, Arne Scheie.

– Det er nesten ufattelig å skjønne at det går an å springe så fort. Jeg tror det er veldig få i Norge som skjønner hvor stort det er. Hvis folk prøver å løpe et halvt minutt på en tredemølle i den farten, så vil man kanskje forstå at 42 kilometer i den farten, det er stort, sier Kristiansen.

Kristiansen mener det er en langt større prestasjon enn hva vi har gjort i skisporet, men Scheie er ikke enig i at vi er for opptatt av vintersport i Norge.

– Det synes jeg ikke. Vi bor altså i et land hvor det er vinter fra oktober til april. Vi vet hvor sterkt skisporten står i Norge. Det er er kultur, historie, helter og mesterskap. Det er ikke uten grunn at de idrettene får, og etter min mening skal ha, de oppslagene de får, sier han.

UENIG: Ingrid Kristiansen mener skiidrett tar for stor plass sammenlignet med andre idretter. Foto: TV 2
UENIG: Ingrid Kristiansen mener skiidrett tar for stor plass sammenlignet med andre idretter. Foto: TV 2

– Ikke så tjukke i huet

Kristiansen er selv tidligere skiløper, men mener skiidrett tar for stor plass sammenlignet med andre idretter.

– Langrenn får vi mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag. Men når det er noen som gjør det stort i en annen idrett, så blir det nesten ikke nevnt med et ord. Da er det jo ikke noe rart at andre idretter for eksempel sliter med å få sponsorer. For de blir jo aldri vist på TV, sier Kristiansen.

På listen over verdens mest populære idretter, ligger langrenn på plass nummer 55, under både biljard, badminton og indisk lagbryting. Arne Scheie mener vi må skjønne at vinteridretten har en helt annen rolle i Norge, enn i resten av verden.

– Folk i mediene er jo ikke så tjukke i hodet at de skriver om ting som ikke folk er opptatt av. Jeg synes den maraton-prestasjonen er helt fantastisk, og skulle gjerne hatt mer dekning fra det. Men la ikke det gå utover vinteridretten, for den er enormt stor i Norge. Man kan sette likhetstegn mellom langrenn og Norge på vinterstid, sier Scheie.