GÅR FOR SEIER: 29-åringen Thomas Løseth lover han skal gi alt for å vinne The Voice lørdag kveld.
GÅR FOR SEIER: 29-åringen Thomas Løseth lover han skal gi alt for å vinne The Voice lørdag kveld. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2

Thomas (29) før finalen: – The Voice har gitt meg selvtilliten min tilbake

Thomas Løseth (29) skal gi alt for en artistkarrière.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag er det duket for aller siste sending av The Voice 2017, hvor fire håpefulle finalister kjemper om en høytstående platekontrakt. En av dem Thomas Løseth (29) fra Fannrem i Sør-Trøndelag.

For ham har sangkonkurransen betydd mer enn bare å få stå på en scene. Fra å ville slutte med musikk, har han nå fått tilbake en etterlengtet og avgjørende tro på seg selv som artist.

– The Voice har egentlig betydd alt for meg. Det har fått meg til å ville fortsette med musikken og gitt meg selvtilliten tilbake, forteller 29-åringen til TV 2.

Allerede tidlig i 20-årene gjorde Løseth en spesiell avtale med seg selv.

– Jeg bestemte meg for at: Klarer jeg ikke å oppnå noe med musikken før jeg er 30, så legger jeg opp. Jeg fyller 30 år to uker etter finalen, så det er jo innafor nå, sier han og smiler.

– Nå eller aldri

Ved årets begynnelse så alt mye mørkere ut. Hadde det ikke vært for en litt sta og snartenkt kamerat, ville ikke Thomas Løseth ha dukket opp på The Voice-scenen i det hele tatt – ikke en gang praktisert musikk.

– Kompisen min Jan Egil Ludvigsen er tidligere musiker og nå fotballmanager. Han er flink til å se talent, så da jeg sa at jeg hadde bestemt meg for å slutte, var det ikke aktuelt for ham, forklarer Løseth.

Hver mandag klokken ni fikk Thomas derfor tilsendt ulike ukesoppdrag på tekstmelding fra kompisen. Plutselig tikket påmeldingsskjemaet for The Voice inn på telefonen.

– Da tenkte jeg at, visst faen, jeg skal bare peise på! Det var nå eller aldri for min del.

Spennende tid

Lørdag kveld gjør Thomas sin siste opptreden i The Voice, men det er etterpå det hele begynner.

– Da starter jeg å planlegge framtiden min som musiker. Jeg skal gi alt nå. Absolutt alt. Jeg har fått store muligheter til å faktisk få til noe, forteller han.

Uten å gå for mye inn på hvilke tilbud han har fått, kan han bekrefte at han går en spennende tid i møte – uansett utfall i The Voice.

– Det er mange artige tilbud egentlig, men mer kan jeg ikke si. Jeg tar alt etter at The Voice er ferdig. Først må jeg fokusere på det jeg skal gjøre nå i helgen, sier han hemmelighetsfullt.

Meldinger i fleng

Og det er ikke bare folk innenfor musikkbransjen som har fått sansen for den blide 29-åringen. Trønderen forteller at han mottar hundrevis av meldinger fra ivrige fans.

– Om jeg skulle tatt meg tid til å svare på alt, hadde det vel tatt en to-tre dager, forteller han.

Løseth setter veldig stor pris på alle de hyggelige meldingene, og forsikrer om at han skal ta seg tid til å respondere når det hele er over. Men noen få unntak er det.

– De som spør om jeg vil gifte meg med dem via tekstmelding. Det blir litt vel spesielt. Det var ei som spurte om vi «vær så snill kunne gifte oss», og om hun kunne få adressen, for den måtte hun nesten ha, sier Thomas og humrer.

På flyttefot

Om kort tid vil den adressen uansett ikke stemme. På nyåret flytter nemlig Thomas til Oslo.

– Det tror jeg åpner flere muligheter. Dessuten kjenner jeg en del folk i Oslo – både musikere og produsenter. Jeg tror det er veldig viktig å flytte på seg nå når jeg skal satse.

Dessuten kommer han nærmere døtrene sine, Alexandra (4) og Angelica (7), som flyttet til Elverum i høst. Thomas merker at The Voice har gjort inntrykk på dem.

– De er utrolig stolte, og de synes det er kjempemorsomt. Det er en stor opplevelse også for dem. Jeg tror de kommer til å huske dette resten av livet, noe som er veldig artig for meg som far, bedyrer han.

Og konkurransen har gjort like stort, om ikke større, inntrykk på ham selv.

– Jeg tror ikke vi tenker over hvor heldige vi egentlig er som får stå der hver fredag og kose oss skikkelig. Jeg veldig takknemlig for folk i teamet og mentoren min Lene Marlin. Jeg har fått møtt så mange fine og flinke folk. Det har vært en veldig fin opplevelse, avslutter han.

Se The Voice-finalen lørdag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.