SESONGENS ANDRE SEIER: Johannes Thingnes Bø leverte strålende på standplass og i sporet. Det var nok til å slå Martin Fourcade.
SESONGENS ANDRE SEIER: Johannes Thingnes Bø leverte strålende på standplass og i sporet. Det var nok til å slå Martin Fourcade. Foto: Åserud, Lise

Thingnes Bø med suveren seier i Hochfilzen

24-åringen fortsetter å vise kjempekrefter i OL-sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med to fulle hus og en forrykende fart gikk Johannes Thingnes Bø (24) inn til en overlegen seier på fredagens sprint i Hochfilzen.

Stryningen var hele 12,1 sekunder foran hovedutfordrer Martin Fourcade, som også skjøt to fulle hus. Franskmannen tok inn litt tid på den siste runden, men farten til Thingnes Bø i sporet var i en egen klasse og skilte de to rivalene.

– Det er noen år siden det var sånn. Skyter vi likt, er det jeg som vinner. Det er en trygghet, sier Thingnes Bø til NRK.

Langrennstiden til Thingnes Bø var faktisk hele 15,3 sekunder raskere enn Fourcade. En stor del av grunnlaget ble lagt etter en førsterunde der Thingns Bø gikk styggfort.

– Jeg gjorde et smart teknisk løp. Jeg satte tidlig press på de bak meg. Det var litt av poenget at de ikke skulle har fordel av å gå på tiden min, sier Thingnes Bø.

Dette var 24-åringens andre verdenscupseier for sesongen og nummer 15 i karrieren etter at han vant 20-kilometeren i Östersund forrige uke.

Det ble ikke bare norsk jubel for seier i Østerrike. Henrik L'Abée-Lund steppet inn som reserve for Emil Hegle Svendsen og endte på en solid femteplass etter feilfri skyting. Også Lars Helge Birkeland imponerte og havnet på 13. plass – plassen foran Tarjei Bø.

I en sesong der alt handler om OL for Ole Einar Bjørndalen (43) ble fredagens renn en skuffelse. Til tross for ett bomskudd endte Bjørndalen helt nede på 28. plass. Han ble med det slått av fire av de norske løperne.