PAPPA FOR TREDJE GANG: Harald Eia ble for et halvt år siden pappa til lille Johan. Han mener at det er svært enkelt å ha spedbarn i hus.
PAPPA FOR TREDJE GANG: Harald Eia ble for et halvt år siden pappa til lille Johan. Han mener at det er svært enkelt å ha spedbarn i hus. Foto: God kveld Norge

Harald Eia: Slik var det å bli far som 51-åring

God kveld Norge, TV 2: Komiker Harald Eia synes at det var uproblematisk å bli pappa 20 år etter at han fikk barn for første gang. Nå varsler han at det kan komme flere barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For seks måneder siden fikk komiker Harald Eia (51) og kjæresten Nadina Bouhlou (34) sitt første barn sammen.

Den lille gutten heter Johan, og fra før har Eia to jenter på 16 og 20 år.

Til «God Kveld Norge» sier Eia at det har vært uproblematisk å bli pappa igjen som 51-åring.

– Det er så lett å ha barn. Jeg tenker på det unge folk sier i dag, «jeg er ikke moden nok til å få barn, jeg er redd for å få barn, jeg får det ikke til...». Det er så lett å ha barn. Det er bare å bruke tid, og så må du ha grepene inne, selvfølgelig.

Ram på babyhåndtering

Grepene Eia snakker om, er det han kaller «babyferdigheter», hvor han for eksempel kan ta en body på babyen uten at plagget er i kontakt med babyens hode.

KJENDISFEST: Harald Eia og Nadina Bouhlou under Aschehougs hagefest i Oslo i august i år. Foto: Scanpix
KJENDISFEST: Harald Eia og Nadina Bouhlou under Aschehougs hagefest i Oslo i august i år. Foto: Scanpix

– Jeg er så god på det. Jeg er fingernem på slike babyting, egentlig. Jeg skrifter med effektive bevegelser, holder når jeg skal bade... Jeg er ikke noe elegant ellers, men babyhåndtering er jeg faktisk ganske god på, sier han.

Eia sier at oppskriften på å være en god småbarnsfar, er enkel.

– Jeg prioriterer kosthold, søvn og trening. Det er søylene i mitt liv. Når de er på plass, så har du overskudd til å være en god far mens du leser avisa med den ene hånden og babyen i den andre.

Belastning av velferdsstaten

Til tross for at han er 51, er ikke flere barn utelukket.

– Jeg er i veldig god form. Jeg har tatt en helsesjekk, og jeg har et hjerte som 25-åring. Jeg kommer til å belaste velferdsstaten hardt. Jeg kommer til å leve veldig lenge, og jeg kommer til å få barn veldig lenge.

Harald Eia mener at det er store forskjeller på å få barn nå, i motsetning til å få barn for 20 og 16 år siden.

– Det er så mye styr, og man må gjøre så mye riktig. Barn klarer seg stort sett ganske bra. Ta det rolig med disse barna. Lær dem å være snille med andre. Utover det har det ikke så stor effekt hva du gjør. Bare vær der og ha det koselig. Kanskje går det bra, kanskje går det dårlig, men det er ikke din feil.