USIKKER: Martin Johsrud Sundby teller på knappene inn mot helgens 15-kilometer i Davos.
USIKKER: Martin Johsrud Sundby teller på knappene inn mot helgens 15-kilometer i Davos. Foto: Martti Kainulainen

Sundby: – Per i dag er jeg pill råtten

Martin Johnsrud Sundby er usikker på om han går i Davos i helga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se helgens verdenscuprenn i langrenn på TV 2 og Sumo.

Davos/Bergen (TV 2): Martin Johnsrud Sundby har slitt med magesjau denne uka etter å ha blitt smittet av sønnen forrige uke.

33-åringen ble isolert fra den norske troppen i Davos, og fredag er han fortsatt ikke sikker på om han kommer til å gå søndagens 15-kilometer.

– Per i dag er jeg pill råtten og kroppen er ikke helt i draget enda. Jeg får se. Jeg har to døgn på meg til å komme meg til søndagen, og håper i det lengste at jeg får gått.

– Så du teller på knappene?

– Ja, akkurat nå gjør jeg det. Det var litt seiglivet. Magerunden gikk fort over, men det sitter litt i kroppen. Da er jeg ikke så pigg som jeg har lyst til å være, men jeg vet det er to dager igjen. Det kan hende det kommer seg. Men jeg gidder ikke å ta noen sjanser om jeg ikke føler meg hundre prosent. Akkurat nå er søndagen ørlite grann i fare, sier Sundby.

Bortsett fra å følge noen kjerringråd, har det ikke vært mye han har kunnet gjort for å bli raskere frisk til 15-kilometeren i Davos.

– Det er lite du får gjort med magen, det må skli over av seg selv. Jeg prøver selvfølgelig å følge de kjerringrådene jeg har fått

– Hva da?

– Det er jo ingefærte og utbrent cola, ikke så mye annet enn det. Sånn ting pleier å gå over ganske raskt hos meg. Denne gangen har det tatt litt lenger tid. Jeg vil at kroppen skal være fysisk rustet, det kommer så mange viktige skirenn utover at jeg ikke går i Davos om jeg ikke er hundre prosent, sier 33-åringen.

– Du venter til søndag med å bestemme deg?

– Sannsynligvis gjør jeg det. Vi har en liten utfordring med at vi i troppen har masse kandidater som veldig gjerne vil kvalifisere seg til OL. Jeg er litt usikker på om jeg har en privatplass eller en plass som kan disponeres av andre, så vi får ta litt forholdsregler, men sannsynligvis venter jeg til søndag.

Sundby innrømmer at han må ta noen tøffe valg frem mot OL, og smittefaren gjør at han ikke blir å se så mye på hjemmebane måneden før OL.

– Om det skjer et par ganger innimellom fremover er ikke avgjørende, men de siste fire ukene inn mot OL må jeg holde meg unna. Hvis ikke lykkes jeg ikke, tror jeg. Da sier det seg selv at jeg må være mer forsiktig, og sørge for at jeg unngår de tingene. Akkurat i den perioden, mot det som sannsynligvis blir mitt siste OL, må jeg bare innse at jeg blir mye for meg selv. Det blir mye tid alene, siden jeg ikke tør å trampe ut i det en gang til, sier Sundby.

Langrennsstjernene skal gå sprint lørdag, før det er duket for OL-øvelsene 10 og 15 kilometer individuellstart i fristil for henholdsvis kvinner og menn søndag.

Alle rennene fra Davos kan du se på TV 2 og TV 2 Sumo.