kniven på strupen for west ham:

– Det virker helt dødt

Det har vært en marerittsesong for West Ham, og en umiddelbar effekt etter ansettelse av rutinerte David Moyes har uteblitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se London-derbyet mellom West Ham og Chelsea på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.

West Ham hentet i sommer inn navn som Marko Arnautovic, Javier «Chicharito» Hernandez og Joe Hart. Spillere som skulle løfte klubben til det neste nivået, men som har gjort alt annet enn det.

Videovinduet øverst: Se David Moyes forklare seg etter tapet mot Manchester City forrige helg.

London-laget er nå nest sist i ligaen, ett poeng over Swansea på siste plass. Slaven Bilic har allerede måttet forlate stadionportene på London Stadium, og David Moyes har fått alt annet enn en god start som manager for klubben fra Øst-London.

– Mange snakket om at de hadde hentet inn spillere som skulle forsterke de plassene de manglet kvalitet, men samtlige har vist seg å være langt fra gode nok i år, uttaler TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

«Chicharito» kom til klubben etter å ha levert mål jevnt og trutt i Bundesliga for Bayern Leverkusen, men mexikaneren står med kun fire mål så langt denne sesongen. Signeringen av Arnautovic, fra Stoke, var av mange sett på som en spennende signering. Østerrikeren har imidlertid vært en skygge av seg selv, og prestasjonene har uteblitt.

Grunn til bekymring

Myhre er bekymret når han ser hvordan spillerne opptrer, at spillere som tidligere gikk foran i krigen, nærmeste gjemmer seg bort når man er i den situasjonen man har kommet i.

– Ser man på en Mark Noble, som i en årrekke har vært en jordfreser på midten, er nå totalt fraværende og tar null ansvar. Det er ikke bare enkeltspillere som har skylden, problemet ligger i at det er dødt over hele linja. Null interesse, fortsetter TV 2s ekspert.

Han har en klar tanke om at klubben må vinne tilbake Olympia Stadion som sin hjemmebane. For med kun to seire på seks mulige, er forbedringspotensialet skyhøyt.

– Avgjørende for begge lag

Med begge lags tabellposisjon tatt i betraktning er lørdagens kamp svært viktig for begge parter. Med en seiersrekke på fire kamper, har Chelsea vist gryende form den siste tiden.

– Dette er uten tvil en utrolig spennende kamp, med tanke på konsekvensene for begge lag. West Ham kan for alvor befeste sin posisjon helt i bunn av tabellen ved tap, og Chelsea kan miste all kontakt med Manchester City i toppen, utdyper Myhre.

Joe Hart har også hatt en mildt sagt svak start på West Ham-karrieren, og manager David Moyes ser nå ut til å se mot andrekeeper Adrián som burvokter til helgen, hevder Daily Mail. Den spanske målvakten sto en god kamp i sin første fra start denne sesongen mot serieleder Manchester City forrige helg.