Onsdag ble restauranteier Mohammed Abdul Kuddus (39) og partneren Harun Rashid (38) tiltalt for uaktsomt drap på 15 år gamle Megan Lee, skriver The Guardian.

Megan døde 1. januar i år, bare to dager etter at hun bestilte take away fra duoens indiske restaurant Royal Spice Indian i Oswaldtwistle i England.

Like etter at Megan hadde spist maten, ble hun svært dårlig.

To dager døde hun på et sykehus i Blackburn av et akutt astmanfall.

En obduksjon viste at hun fikk astmaanfallet på grunn av nøtteallergi, skriver politiet i en pressemelding. Det er ikke kjent om Megan og familien var klar over denne allergien.

«Etter en grundig etterforskning av politiet i Lancashire, Lancashire fylkeskommune og Hyndburn bydel, og etter en konsultasjon med Crown Prosecution Service (påtalemyndigheten i England og Wales, journ.anm.), har to menn blitt siktet», skrives det.

Vrimlet med rotter på kjøkkenet

BBC News skriver at Abdul og Rashid i tillegg er tiltalt for å ha overtrådt reglene for generell sunnhet og sikkerhet i restauranten.

Bare dager etter dødsfallet, ble restauranten stengt av myndighetene på grunn av manglende hygiene. Det skal ha vrimlet med mus i restaurantens lokaler og kjøkken.

Saken skal opp i retten i Blackburn 4. januar.

Megans foreldre Adam og Gemma har tidligere sagt følgende i en uttalelse:

– Hun var en rollemodell. En inspirasjon. Vår prinsesse. Vår Megan. Våre hjerter er knust etter det plutselige tapet av vår skjønne datter. Megan elsket skolen, og hun elsket teater og musikaler. Megan var den vakreste og mest elskverdige datteren og søsteren.