FRYKTET GJENG: Raheem Sterling, med Kevin De Bruyne (t.v) og Sergio Agüero (t.h), har vært outstanding denne sesongen. Nå skal de gjøre sitt for å tangere en mange årig rekord.
FRYKTET GJENG: Raheem Sterling, med Kevin De Bruyne (t.v) og Sergio Agüero (t.h), har vært outstanding denne sesongen. Nå skal de gjøre sitt for å tangere en mange årig rekord. Foto: Carl Recine

Manchester City kan tangere historisk rekord

Pep Guardiolas menn har hatt en enestående start på sesongen, og nå kan det resultere i tangering av historisk rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg Manchester-derbyet på TV 2 Sport Premium eller TV 2 Sumo, søndag 17:30.

Etter en første sesong med opp og nedturer for Pep Guardiola. Har han for alvor fått hjulene til å rulle i et imponerende høyt tempo. Med snuoperasjonen mot West Ham søndag kveld, står Manchester City med 13 strake ligaseire før helgens oppgjør mot naborival Manchester United.

Går de lyseblå av med seieren på søndag, vil det bety tangering av Arsenals 15 år lange rekord på 14 kamper uten å avgi poeng.

The Gunners som gikk ubeseiret de resterende tretten kampene av gullsesongen i 2001/2002, og vant første oppgjøret sesongen etter, har stått med rekorden siden. Forrige lag som var nærmest Arsene Wengers var Antonio Conte og Chelsea. Som i hans første sesong i Premier League hadde en rekke på tretten uten poengtap, og som til slutt endte i edelt metall for de kongeblå fra London.

– Historiens beste

Nå er diskusjonen oppe om dagens Manchester City-lag er det beste man har sett gjennom Premier Leagues historie. Noe TV 2s egen Premier League-ekspert, Brede Hangeland, mener er tilfellet.

– Vi ser et komplett fotballag og en Pep Guardiola som smiler stadig bredere. Manchester City virker utilnærmelige og er det beste laget i Premier Leagues historie, uttale Hangeland til sin egen blogg i TV 2s PL-portal, tidligere denne sesongen.

På spørsmålet om han fortsatt står for disse uttalelsene er svaret klokkeklart:

– Selvsagt!