OPPGITT: Med et bilde av president Vladimir Putin på t-skjorten slår Jelena Välbe oppgitt ut med armene over utestengelsen av Russland fra OL.
OPPGITT: Med et bilde av president Vladimir Putin på t-skjorten slår Jelena Välbe oppgitt ut med armene over utestengelsen av Russland fra OL. Foto: TV 2

välbe om ol-utestengelsen:

– 99 prosent er politisk. Dessverre

Russlands skipresident fotografert på allmøtet med løpere og trenere i Davos i går kveld. TV 2 var med på møtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tydelig oppgitt over situasjonen slår Jelena Välbe ut med armene foran forsamlingen med løpere, trenere og resten av støtteapparatet.

T-skjorte med Putin-bilde

Iført t-skjorte med bilde av landets president, Vladimir Putin, hadde ikke skipresident mye nytt å komme med.

– Vi vet ennå ikke hva som er mulig å få til, og jeg frykter at vi ikke får an avklaring på hvem av våre aktive som kan få delta før vi nærmer selve OL-starten. Og det er selvsagt ikke gunstig, sier Välbe.

Välbe mener at det er politiske motiver som ligger bak utestengelsen av Russland.

– 99 prosent er politisk. Dessverre, dessverre, dessverre.

Håndsopprekning

På allmøtet var det håndsopprekning blant de de aktive som var tilstede og der var prosentandelen 100. Alle ønsker å være med - selv med de nye forutsetninger som er lagt.

TV 2 får stille skipresidenten noen spørsmål etter møtet og Välbe legger ikke skjul at på det er en vanskelig tid for russisk idrett.

– Dette er vanskelige saker, og vi må alle være sterke for å klare å komme igjennom denne tiden.

– Har vi fått sannheten med beslutningen fra den internasjonale olympiske komité?

Välbe sittende taus noen sekunder før hun bryter ut i latter og sier at «du vet hva jeg mener om å utestenge Russland».

– Men, utestengelsen rammer den også deg, du var også skipresident under OL i Sotsji?

– Ja, ifølge vedtaket fra IOC kan ikke jeg representere Russland under OL i Sør-Korea. Det samme gjelder de som var ledere og trenere eller var i vårt støtteapparat. Dette betyr at vi blant annet må finne flere nye trenere - og det er ikke enkelt.

Vet ikke om hun fortsetter

Välbe forteller at hennes periode som president i det russiske skiforbundet varer fram til mai neste år. Hun har ennå ikke bestemt seg om hun ønsker å fortsette i stillingen.

– Vi får se, det er spennende ting på gang, blant annet i langrenn. Vi har et bra mannskap på gang. Og her er det ikke snakk om manipulasjon eller doping, men hard trening som ligger bak. Vi har flere lovende kvinner, selvsagt ikke så bra som i Norge, men det er flere talentfulle løpere, sier Välbe.